Investiția Imobiliare.ro: garsonieră nouă, spațioasă, magnet pentru studenți!

Investiția Imobiliare.ro: garsonieră nouă, spațioasă, magnet pentru studenți!

Dacă ai ceva bani puși deoparte, probabil că gândul unei investiții imobiliare ți-a trecut deja prin minte. Comparativ cu depozitele bancare, a cumpăra un apartament pentru a-l închiria ulterior poate fi o alternativă sensibil mai rentabilă în momentul de față.

Înainte de a porni în căutarea proprietății potrivite, e bine să știi că, în actualul context de piață, un randament din închiriere de 7-8% pe an (și, evident, mai mult decât atât) este considerat satisfăcător pentru sectorul rezidențial. Din această perspectivă, garsonierele sunt, probabil, unele dintre cele mai atractive proprietăți – având în vedere raportul favorabil dintre valoarea de achiziție și cea de închiriere.

Dacă locuiești sau stai în chirie în Timișoara, o oportunitate interesantă poate fi reprezentată de garsoniera din imagine, disponibilă spre vânzare pe Imobiliare.ro. Potrivit lui Balint Attila, consultantul care se ocupă de promovarea ofertei, locuința are un preț cerut de 37.000 de euro în varianta complet mobilată sau 35.000 de euro nemobilată – ceea ce echivalează cu o valoare de 1.000 de euro pe metru pătrat util. Unitatea locativă dispune de o suprafață utilă de 35 de metri pătrați și este situată la demisolul unui bloc nou cu patru etaje (finalizat în anul 2011) din zona Fabric.

Click pentru detalii despre ofertă!

Potrivit agentului imobiliar, dată fiind apropierea de o zonă aflată la mare căutare în materie de chirii, respectiv Complex Studențesc, o asemenea proprietate ar putea fi închiriată cu circa 220 de euro pe lună. Asta înseamnă că locuința ar produce un venit anual de 2.640 de euro, ceea ce ar echivala cu un randament (brut) de 7,5% pe an. Balint Attila subliniază că, dincolo de atractivitatea unei proprietăți prin prisma prețului de vânzare, un factor esențial într-o achiziție în scop investițional este reprezentat de factorul localizare, care are o influență covârșitoare asupra potențialului de valorificare prin închiriere.

Vezi anunțuri similare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse