Învățătoarea blamată de români se apără: „Eu nu folosesc acest cuvânt”

Ce este cel mai atrăgător la copii? Este pur și simplu frumusețea lor fizică? Este deschiderea lor spre a iubi și a fi iubiți? Energia lor, umorul lor înnăscut? Dincolo de aceste lucruri, copiii sunt frumoși pentru că posedă ceva ce am pierdut cu toții – calitatea inocenței.

La începutul lunii martie, un copil de clasa a III-a a avut parte de o experiență neplăcută. Acesta a mers la școală cu un mărțișor confecționat chiar de el pe care l-a dăruit învățătoarei. Reacția acesteia a stârnit numeroase reacții negative după ce părinții elevului au povestit prin ce a trecut micuțul.

Nicolae este cunoscut ca fiind un copil hiperactiv , dar și cu probleme de vedere. Cu toate acestea, elevul de clasa a III-a a depus un efort considerent pentru a-i oferi dascălui un mărțișor inedit, confecționat cu propriile mânuțe.

Mărțișor făcut de Nicolae

Mărțișor făcut de Nicolae

Contrar așteptărilor, gestul lui nu a fost apreciat de învățătoare și, potrivit micuțului, aceasta a spus că mărțișorul este „urât'. Ajuns acasă, copilul a fost extrem de trist și le-a mărturisit părinților că nu mai vrea să meargă la școală.

'Plângea foarte rău, tremura şi mi-a spus că i-a oferit doamnei învăţătoare acel mărţişor. Doamna când a văzut ce i-a oferit. nu a fost mulţumită, i-a adresat cuvinte foarte urâte. I-a spus în faţa copiilor, colegilor, că tu nu ai un leu, eşti sărac', a declarat Ionuț Bălașa, tatăl copilului.

Avantaje Martie 2021

Acesta nu este singurul incident petrecut la clasa doamnei învățătoare. În urmă cu două săptămâni, învățătoarea l-ar fi numit „sărac' pentru că nu are bani.

„A mai fost un incident acum două săptămâni. În clasă au fost aduse mai multe cărţi, iar doamna învăţătoare i-a spus băiatului meu: Tu nu cumperi că tu nu ai bani', a mai spus tatăl lui Nicolae.

Întreaga țară s-a revoltat la auzul acestor știri și a așteptat o explicație din partea Gheorghiței Amzărescu. Aceasta s-a apărat spunând că băiețelul a interpretat greșit cele spuse de ea și că în acea zi nici un copil nu a fost supărat și au petrecut o zi normală. Mai mult de atât, aceasta susține că i-ar fi spus doar de ce a cumpărat acest mărtișor, știind că sunt foarte scumpe.

„De 1 martie, am intrat în clasă, am salutat copiii în mod cuviincios, ca de fiecare dată, și elevul acesta despre care s-a făcut un subiect de discuție a venit la mine când am ajuns la catedră. Într-o mână avea un mărțișor confecționat de mărime mai mare, eu am crezut că e cumpărat – și am și spus: de ce ai cumpărat? – și într-o mână cu o ciocolată.

Am spus: de ce ai dat atâția bani, pentru că știu că sunt scumpe. Era de ajuns celălalt obiect. Zic: mulțumesc, pune-l pe catedră, pentru că acum nu vă mai pot îmbrățișa.

„Cuvântul „urât', nici n-a existat în exprimarea mea'

Le-a lăsat pe catedră, a mers în bancă. Când a ajuns în bancă, a spus: e făcut de tatăl meu. Foarte bine, o să-l pun în vitrină. Și este în vitrina clasei, în dulap, cu atât mai mult cu cât e confecționat și îl avem aici ca model și, fiind în prima bancă, îl poți observa mereu.

În clasă totul a decurs normal, ca într-o zi normală, cu veselia lor de copii, cu mersul în pauză. Absolut nicio rază de tristețe.

Probabil e o interpretare. Atâta timp cât spune… prima reacție cu cuvântul „urât', nici n-a existat în exprimarea mea, nu a existat acel cuvânt nici toată ziua. Eu nu folosesc acest cuvânt. În special în clasă nu folosesc așa ceva', a transmis aceasta pentru Digi24.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri