Intră în lumea digitală: 3 obiecte pe care le poți folosi altfel decât până acum

Intră în lumea digitală: 3 obiecte pe care le poți folosi altfel decât până acum

Internetul și noile tehnologii ne-au schimbat viețile: au creat oportunități de comunicare noi, ne-au unit în jurul unor cauze care merită susținute, au modificat modul în care se consumă informația și au facilitat accesul la educație. Toate aceste transformări și multe altele ne fac traiul mai comod și mai simplu.

Chiar dacă te consideri o persoană atehnică și nu ești genul care să adopte rapid inovațiile lansate pe piață – fie că este vorba despre un smartphone nou, o aplicație care te ajută să calculezi caloriile din farfurie sau ultimul model de e-book reader – există câteva alegeri pe care nu ai de ce să le respingi, deoarece nu numai că îți vor simplifica viața, dar au la bază tehnologii intuitive, cât mai ușor de folosit de către oricine.

Iată cum poți începe, cu pași mici, să faci trecerea spre lumea digitală și care sunt avantajele schimbării, în viața de zi cu zi. Trei obiecte și obiceiuri vechi, pe care trebuie să le înnoiești:

  1. De la televiziunea analog, la cea digitală

Cel mai probabil, ai îmbrățișat deja de multă vreme unele schimbări, cum ar fi revista presei în varianta online și utilizarea rețelelor de socializare ca Facebook, Instagram și Pinterest. Aici nu mai putem vorbi despre noutăți – fenomenul este atât de răspândit, încât face deja parte din cultura noastră.

Dacă în utilizarea internetului ești în rând cu întreaga planetă și la zi cu cele mai proaspete informații, este timpul să treci la nivelul următor și în serviciile de televiziune prin cablu: televizor și echipament HD plus un abonament digital. Cu o conexiune prin cablu de ultimă generație, calitatea imaginii va fi mult mai bună, vei avea la dispoziție mult mai multe canale, vei putea să selectezi programul tv dorit folosind cuvinte-cheie sau să blochezi conținutul nepotrivit pentru copii.

  1. De la tichetele de masă clasice, la cele de tip card

Dacă beneficiezi de un astfel de beneficiu extrasalarial, vorbește cu angajatorul despre varianta de a folosi cardul de tichete de masă, adică varianta electronică a tichetelor clasice, pe care se va regăsi întreaga sumă lunară. Conceptul tichetelor de masă electronice a fost introdus în țara noastră încă din octombrie 2013 și, până în acest moment, a devenit o practică preferată de multe companii, ceea ce a determinat multe tipuri de magazine să se adapteze rapid și să introducă plata cu acest tip de card.

Care ar fi avantajele cardului, comparativ cu hârtia? Deși nu reprezintă un card bancar, tichetele de masă electronice utilizează tehnologia Contactless, permit o plată mult mai rapidă și sunt ușor de gestionat. Toate tichetele de masă, indiferent de format, sunt scutite de contribuțiile sociale salariale.

  1. Aparatul foto digital – recomandat de cei mai buni fotografi

La începuturile digitale ale fotografiei și în momentul în care au apărut și s-au popularizat rețelele sociale de tipul Instagram, s-au iscat numeroase discuții aprinse în jurul democratizării artei fotografice, ceea ce ar duce – spuneau atunci fotografii – la o calitate mult mai slabă a fotografiilor și o pervertire a bunului gust.

Între timp, chiar și marii fotografi au început să aprecieze fotografia digitală și să o folosească în proiectele lor. Iar unele idei de a folosi mediul digital, în mod creativ, sunt de-a dreptul spectaculoase. De ce s-a întâmplat așa? În primul rând, aparatele foto digitale, chiar și cele din dotarea telefoanelor, sunt din ce în ce mai performante și pot concura fără probleme cu aparatele clasice. Apoi, nu mai pierzi timp cu developarea pe hârtie fotografică, plus că online găsești o mulțime de aplicații cu care poți, de exemplu, să adaugi filtre care înfrumusețează și pun în valoare orice fotografie.

Te-am convins? Aceștia sunt doar primii pași, dar mediul digital poate aduce și alte beneficii, inclusiv în modul în care un copil își face temele pentru școală, în utilizarea serviciilor bancare sau în experiența cumpărăturilor online.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse