INTERVIU Alexandru Zob: „Am resurse să devin tatăl bun pe care îl merită colega de cameră (fiică-mea)”

Alexandru Zob aparține generației tinere de actori, face teatru independent, cochetează cu show-urile de stand-up comedy și îi place să scrie. Încă nu poate spune că face parte din lumea mondenă sau a showbizului, însă îl poți vedea, din când în când, că interpretează personaje în seriale și reclame. Cu atât mai mult, are experiență în a preda și a face improvizație teatrală.

S-a născut într-un oraș care îmbină urbanul cu natura și care ar putea concura, pe bună dreptate, la titulatura de cel mai frumos sau fericit loc unde ai putea să trăiești: Sinaia. În timpul liceului, a descoperit că fotbalul nu-i pentru el, dar o vorbă românească spune că atunci când ți se închide o ușă, ți se deschide alta.

Și-a dat seama, la un moment dat, că oamenii se amuză la bancurile pe care le spune, a început să facă scenete, să-și formeze o trupă de umor și, mai târziu, să urmeze cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) din București. Este actor cu diplomă din 2008 și a absolvit inclusiv un master în același domeniu în 2010.

„Mama a fost şi este un susținător înfocat. A fost alături de mine tot timpul şi m-a sprijinit necondiționat. Tata a vrut să fac construcții, dar când a văzut că nu are cu cine vorbi, m-a înțeles şi a acceptat, probabil şi pentru că a făcut parte în studenție dintr-o brigadă artistică', ne-a povestit actorul.

La 15 ani, a trebuit să simtă pe pielea lui cum e să-și câștige traiul. A lucrat în construcții, acolo unde i s-a dat un sac de ciment la fel de greu ca el, apoi a fost „șezlongar' la mare o vară întreagă, o experiență pe care ar vrea să o repete „și la bătrânețe, eventual pe o plajă din America de Sud'.

Îl poți vedea pe Alexandru Zob la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish, acolo unde prezintă „Boomerul și Milenialu' alături de actorul Silviu Petcu. Împreună, află de la invitați despre diferențele și asemănările dintre generații, despre social media și despre copilărie. 

„Voiam de ceva timp să fac un podcast, i-am propus lui Silviu Petcu, iar el a acceptat; până să ne hotărâm noi unde şi cum, Cosmin Natanticu, unul dintre cei mai vechi prieteni de-ai mei, mi-a zis că HappyFish caută proiecte noi, ne-am întâlnit, le-am povestit despre format şi am bătut palma', își amintește el. 

Când vine vorba despre viața personală, Alexandru Zob mai are încă o meserie, cea de tată, și a reușit să-i facă față cu brio „colegei de cameră', o fetiță care s-a născut în anul pandemiei, un an în care deși i-a fost cel mai frică, a făcut pace cu el însuși. Alte bucurii sunt călătoriile, mountain bike-ul și snowboardul. Dacă îți plac poveștile sau mini reportajele, blogul lui e locul potrivit în care să descoperi alte culturi, cele pe care le-a experimentat și descris chiar el.

„Cred că sunt un om destul de norocos, am avut mai multe momente când am făcut dansul bucuriei: de obicei atunci când am călătorit – prima dată când am plecat în Thailanda singur, cu rucsacul în spate, când am ajuns (după o călătorie lungă cu motocicleta) la Nordkapp (cel mai nordic punct din Europa) sau când am hoinărit prin Galapagos. Totuşi, nici unul nu s-a comparat cu momentul în care am ținut-o în brațe prima dată pe colega de cameră (fiică-mea)', recunoaște actorul.

Deține un lucru care nu costă mult, dar care are o valoare semnificativă pentru el: o motocicletă căreia i-a pus numele Tina. Recunoaște că e coleric, că regretă unele vorbe pe care le spune sau că deviza lui în viață este să meargă înainte. Totodată, Alexandru Zob ne-a mărturisit și ce a descoperit la el odată cu trecerea timpului.

„Sunt departe de omul mişto şi, mai ales, de tatăl bun pe care îl merită colega de cameră, dar am resurse să devin', a replicat el.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete