„Interesul superior al copilului”, lucrarea lansată de judecătoarea Mona-Maria Pivniceru și Cătălin Luca

Recent, judecătoarea Mona-Maria Pivniceru și Cătălin Luca au lansat un volum intitulat „Interesul superior al copilului, expertiza psihologică în caz de separarea/divorțul părinților'.

Această lucrarea efectuează o analiză psihologică cu caracter de noutate asupra nevoilor copiilor cu părinți divorțați, impactul divorțului asupra acestora, investigarea opiniei copilului, precum și evaluarea relațiilor de atașare, elemente indispensabile în efectuarea expertizei psihologice, conform dcnews.ro.

Expertiza psihologică este examinată din persectivă juridică, ca probă ce poate fi solicitată în litigiile privitoare la copii (stabilirea a autorității părintești, a locuinței copilului, a relațiilor personale etc.). De asemenea, este analizată și perspectiva psihologică, în structura elementelor de expertizat (interviurile clinice cu părinți, copii, teste psihologice, evaluarea abilităților parentale etc.), precum și modalitatea de întocmire și redactare a raportului de expertiză psihologică și a planului parental.

Lucrarea „Interesul superior al copilului' face distincția între evaluarea probatorie efectuată de judecător și evaluarea științifică efectuată de expertul psiholog. Acestea au aceeași finalitate, și anume stabilirea interesului superior al copilului. Lucrarea este utilă judecătorilor, psihologilor, dar și avocaților și notarilor.

Foto: dcnews.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce vor profesorii – copii silitori, copii olimpici sau copii normali?

O elevă de 14 ani din Constanța a fost premiată de NASA și UNESCO

Ce cere școala de la copilul tău?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie