Recent, judecătoarea Mona-Maria Pivniceru și Cătălin Luca au lansat un volum intitulat „Interesul superior al copilului, expertiza psihologică în caz de separarea/divorțul părinților'.
Această lucrarea efectuează o analiză psihologică cu caracter de noutate asupra nevoilor copiilor cu părinți divorțați, impactul divorțului asupra acestora, investigarea opiniei copilului, precum și evaluarea relațiilor de atașare, elemente indispensabile în efectuarea expertizei psihologice, conform dcnews.ro.
Expertiza psihologică este examinată din persectivă juridică, ca probă ce poate fi solicitată în litigiile privitoare la copii (stabilirea a autorității părintești, a locuinței copilului, a relațiilor personale etc.). De asemenea, este analizată și perspectiva psihologică, în structura elementelor de expertizat (interviurile clinice cu părinți, copii, teste psihologice, evaluarea abilităților parentale etc.), precum și modalitatea de întocmire și redactare a raportului de expertiză psihologică și a planului parental.
Lucrarea „Interesul superior al copilului' face distincția între evaluarea probatorie efectuată de judecător și evaluarea științifică efectuată de expertul psiholog. Acestea au aceeași finalitate, și anume stabilirea interesului superior al copilului. Lucrarea este utilă judecătorilor, psihologilor, dar și avocaților și notarilor.
Foto: dcnews.ro
Mihaela Tudor
Citește și:
Ce vor profesorii – copii silitori, copii olimpici sau copii normali?
O elevă de 14 ani din Constanța a fost premiată de NASA și UNESCO
Ce cere școala de la copilul tău?