Ingredientul din bucătărie care te ajută să scapi de petele de vin roșu

ingredientul care te scapa de petele de vin rosu

Petele de vin roșu sunt printre cele mai întâlnite și greu de îndepărtat, însă folosind un ingredient din bucătărie poți scăpa de ele.

Vinul roșu pătează și acesta este un lucru știut de toată lumea, iar aceste pete sunt foarte dificil de îndepărtat, mai ales de pe suprafețele albe. Deși pe piață există foarte multe produse de curățenie care promit că elimine petele, există și alternative care sunt mult mai le îndemână. Ingredientul din bucătărie care promite să facă petele de vin roșu să dispară este laptele, potrivit thesun.co.uk. Mai exact, pentru a elimina vinul roșu de pe suprafețele albe e suficient se torni peste pată lapte fierbinte și să îl lași să acționeze timp de 30 de minute.  După ce a stat la înmuiat 30 de minute, spală suprafața folosind apă rece și detergent.

Cum reușește laptele să elimine petele de vin?

Componentele din vin, mai exact cele care îi dau culoarea roșie reacționează mai bine la substanțele organice din lapte, comparativ cu apa. Astfel, în momentul în care peste pată este aplicată o cantitate de lapte, culoarea roșie este absorbită de grăsimile din lapte și astfel petele dispar. Un alt lucru important este acela că laptele are proprietatea de a elimina petele și după ceva timp de când acestea au apărut. Astfel, nu trebuie să te panichiezi și să încerci să elimini pata imediat.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Trucuri pentru a scăpa de petele de machiaj

Scapa rapid de pete

Cum poți să scapi de grăsimea de pe dulapuri folosind o soluție preparată în casă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco