Infecțiile cu varianta Delta au o perioadă de incubație mai scurtă și o cantitate mult mai mare de particule virale

Varianta Delta este cea mai rapidă și cea mai periculoasă versiune a coronavirusului care cauzează COVID-19 pe care a întâlnit-o lumea. 

Din cauza acestei mutații au crescut și ipotezele cu privire la boală chiar dacă multe țări slăbesc restricțiile și își deschid economiile, potrivit virologilor și epidemiologilor.

Protecția cu vaccinurile create rămâne foarte puternică împotriva formelor severe și a spitalizărilor cauzate de orice versiune a coronavirusului, iar cei mai expuși riscului sunt încă cei nevaccinați, spun experții COVID-19 de la OMS.

Din păcate există dovezi că varianta Delta, identificată pentru prima dată în India, este capabilă să infecteze persoanele complet vaccinate cu o rată mai mare decât versiunile anterioare iar epidemiologii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că persoanele vaccinate ar putea răspândi chiar virusul, au spus aceștia.

Ca rezultat, utilizarea țintită a măștilor, distanțarea socială și alte măsuri pot fi din nou necesare chiar și în țările cu campanii largi de vaccinare, au spus mai mulți dintre ei.

Recent, Israelul a reintrodus cerințele de purtare a măștii în interior și cere călătorilor să efectueze carantină la sosirea în țară. Oficialii americani se gândesc dacă să revizuiască ghidul pentru vaccinați. În Los Angeles, cel mai populat din Statele Unite, se discută obligativitatea purtării măștilor chiar și printre cei vaccinați în spațiile publice interioare.
„Cel mai mare risc pentru lume în acest moment este pur și simplu VARIANTA Delta', a spus microbiologul Sharon Peacock, care conduce eforturile Marii Britanii de a secvenția genomilor variantelor coronavirusului, numindu-l „cea mai potrivită și mai rapidă variantă de până acum'.

Virușii evoluează constant prin mutație, apărând noi variante. Uneori acestea sunt mai periculoase decât originalul.

Principala îngrijorare legată de varianta Delta nu este că îmbolnăvește oamenii, ci că se răspândește mult mai ușor de la persoană la persoană, crescând infecțiile și internările în rândul celor nevaccinați.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a declarat vineri că dintr-un total de 3.692 de persoane spitalizate cu varianta Delta, 58,3% nu au fost
vaccinate și 22,8% au fost complet vaccinate.

În Singapore, unde Delta este cea mai comună variantă, oficialii guvernamentali au raportat vineri că trei sferturi din cazurile sale de coronavirus au apărut în rândul persoanelor vaccinate, deși niciunul nu a fost grav bolnav.

Oficialii israelieni din domeniul sănătății au declarat că 60% din cazurile COVID-19 spitalizate în momentul de față se află la persoanele vaccinate. Majoritatea dintre ei au vârsta de 60 de ani sau mai mult și au adesea și alte probleme de sănătate.

În Statele Unite, care a cunoscut cele mai multe cazuri și decese de COVID-19 decât orice altă țară, varianta Delta reprezintă aproximativ 83% din noile infecții. Până în prezent, persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe.

Expertul în genomică, Eric Topol, director al Institutului Translațional de Cercetare Scripps din La Jolla, California, a remarcat că infecțiile cu varianta Delta au o perioadă de incubație mai scurtă și o cantitate mult mai mare de particule virale.

„Ultimul lucru pe care îl doriți este să slăbiți restricțiile atunci când vă confruntați cu cea mai redutabilă versiune a virusului de până acum'.

Foto: 123rf

Citeste și:

O nouă descoperire: coronavirusul produce mutații mult mai lent decât virusul gripal
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate