Indreptarea dintilor: aparatele dentare

Indreptarea dintilor: aparatele dentare

Tratamentul ortodontic este modalitatea clinica prin care se pot corecta dizarmoniile dento-maxilare. In Romania, tehnica stomatologica s-a imbunatatit simtitor in ultimii ani. Oamenii au inceput sa inteleaga necesitatea aparatului dentar ortodontic si avantajul unui zambet frumos. Acesta nu este un obiect "la moda". Este ceva necesar.

Indreptarea pozitiei dintilor este un lucru foarte important care nu trebuie tratat ca un moft. Organizatia Americana a Medicilor Ortodonti recomanda ca fiecare copil la virsta de sapte ani sa beneficieze de un consult ortodontic.

Alinierea dentara se realizeaza cu ajutorul aparatelor de ortodontie mobile sau fixe. Acestea sunt o alternativa atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Ortodontia nu are limita de varsta
Putem trata copii de la varste de 5 ani, dar si adulti de 40 ani. Indiferent de varsta, tratamentul ortodontic poate imbunatati ocluzia, poate mari eficienta dintilor in raport cu functia pe care o exercita si poate da nastere unui zambet armonios. Totodata, igiena orala va fi imbunatatita.

Cu cat tratam mai devreme problema cu atat avem la dispozitie mai multe optiuni. In concluzie, este mult mai sanatos sa tratam malpozitiile dentare sau dintii nealiniati ortodontic decat non-ortodontic. Asta deoarece se pastreaza sanatatea structurilor dentare si este asigurata stabilitatea in timp a tratamentului. Tratamentul non-ortodontic inseamana doar o mascare a problemei.

In timpul examenului ortodontic initial se poate afla o durata estimativa a tratamentului. Acesta poate varia foarte mult de la persoana la persoana deoarece dintii se misca in mod particular.

Durata unui tratament cu bracketuri (placutele metalice ale unui aparat dentar fixate pe fiecare dinte) poate ajunge pana la 2 ani, dar in cele mai multe cazuri se rezolva in 12 luni. Trebuie sa existe o colaborare foarte stransa intre medicul ortodont si pacient. Vizitele lunare pentru controlul aparatului dentar si consultul de specialitate sunt foarte importante.

Exista mai multe tipuri de aparate dentare vestibulare: aparate dentare fixe cu braket-uri metalice (2800 lei/arcada), ceramice (3800 lei/arcada) sau metalo-ceramice (3300 lei/arcada). Pe langa aparatele standard, exista si cele de tip Damon, autoligaturant, cu preturi cuprinse intre 3500 si 4300 lei pe arcada.

Aparatele dentare Incognito
O varianta moderna este in prezent oferita de aparatele dentare Incognito. Pentru cei care vor sa-si corecteze dantura “in secret” acum exista aparatele dentare Incognito. Spre deosebire de cele vestibulare conventionale, acestea nu prezinta nici un impediment estetic.

Tratamentul cu aparatul dentar Incognito dureaza intre 1 si 2 ani, in functie de caz si de anomaliile ce trebuie corectate. Dupa fixarea aparatului lingual, pacientului ii va lua maxim 10-12 zile sa se obisnuiasca cu acesta. Acomodarea rapida este facilitata de designul revolutionar, plat, individualizat, de mare precizie, perfect adaptat la suprafata dintilor.

Brakets-urile aparatului Incognito sunt realizate din aliaje de aur. Executia impecabila minimalizeaza posibilele dificultati in vorbire precum si efortul limbii.

Tehnica linguala este o optiune excelenta in cazul adultilor si adolescentilor. Tehnica Incognito se bazeaza pe personalizarea atat a tratamentului cat si a aparatului ortodontic aplicat. Astfel, intregul tratament ortodontic in tehnica linguala Incognito este optimizat, pentru a aduce maximul de functionalitate, eficacitate si confort in raport cu cerintele specifice fiecarui pacient.

Acest aparat are un cost de 5100 euro pentru ambele arcade. Pretul va fi injumatatit daca se doreste indreptarea uneia singure.

Dr. Diana Cojocaru – medic stomatolog
Specialist ortodontie-pedodontie
Clinica stomatologica Velvet Dental Bucuresti Primaverii
Adresa: Str. Herastrau Nr. 1, Telefon: 021 230 11 13 Fax: 021 230 40 32
Email: office@velvetdental.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate