Încoronarea Regelui Charles nu a fost, până la urmă, cel mai scump eveniment regal! Cât a costat înmormântarea Reginei Elisabeta

Încoronarea Regelui Charles, care a avut loc pe 6 mai, nu a fost cel mai scump eveniment din Marea Britanie. Trezoreria țării a făcut publică o defalcare detaliată a costurilor funeraliilor reginei Elisabeta a II-a, a căror factură totală a depășit 160 de milioane de lire sterline.

După șapte decenii ca moștenitor, încoronarea regelui Charles al III-lea a fost un moment foarte așteptat. Se crede că evenimentul și cele trei zile de sărbătoare din jurul acestuia au costat 100 de milioane de lire sterline, în ciuda faptului că procedurile au fost cu mult reduse comparativ cu încoronările altor monarhi britanici.

De curând, Trezoreria Marii Britanii a dezvăluit că adevăratele cheltuieli pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a au fost mult mai mari decât cele estimate inițial, ajungând la suma impresionantă de 161,7 milioane de lire sterline. Cel mai longeviv monarh al Regatului Unit a murit pe 8 septembrie 2022, la castelul Balmoral, reședința sa scoțiană mult iubită.

În timp ce lista de invitați la încoronarea Reginei Elisabeta a depășit 8.000 de persoane în 1953, lista Regelui Charles a fost limitată la aproximativ 2.000 de persoane. Se știe și că cortegiul reginei Elisabeta la înmormântare s-a întins pe o distanță de opt kilometri, iar cel al regelui la încoronare a fost puțin peste un kilometru.

Pe ce s-au cheltuit cei mai mulți bani la încoronarea regelui Charles

Operațiunea Golden Orb – numele de cod pentru toate festivitățile din weekendul de la încoronarea Regelui Charles, inclusiv parada militară, zborul, concertul și încoronarea propriu-zisă – a totalizat 100 de milioane de lire sterline, dintre care se crede că majoritatea au provenit din costurile de securitate.

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, mai 2023:

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 
  • Răsfoiește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete