Incendiu la spitalul Matei Balș din București. Bilanț: Cinci morți, peste 100 de pacienți evacuați!

Un incendiu de proporții a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5:00, într-un salon cu pacienți Covid-19 situat la parterul unui pavilion al Spitalului „Matei Balș' din București. ISU București-Ilfov a activat „Codul Roșu' de intervenții.

La fața locului s-au deplasat şeful Departamentului pentru Situații de Urgenți, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, și Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Conform autorităților, cinci persoane au murit, patru dintre acestea carbonizate, iar una ulterior, în urma unui stop cardiorespirator. Incendiul de la Matei Balș a fost, după cum a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, Raed Arafat, citat de Mediafax. „Nu mai există alte persoane în stare critică', a adăugat acesta.

Au fost evacuați 102 pacienți, unii dintre aceștia fiind transportați deja la alte spitale din Capitală, precum spitalele Floreasca, Universitar, “Sf. Ioan” şi “Sf. Pantelimon”. Incendiul a afectat patru saloane.

„Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane – până la un număr de 102 – au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane', a declarat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU, potrivit Agerpres

Clădirea care a ars a fost construită în anul 1953 și a fost modernizată. Imobilul avea toate avizele necesare, iar ultimul control fusese efectuat în luna noiembrie a anului trecut, scrie Mediafax.

Toni Grecu de la „Divertis' era internat la Institutul 'Matei Balș' din București, într-un salon de la etajul 2, incendiul fiind la parter. Fondatorul trupei de divertisment s-a infectat cu noul coronavirus și avea nevoie de oxigenul furnizat de echipamentele spitalicești.

„Toni este evaluat acum de medicii de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Nu știu care este exact starea lui. Știu doar că incendiul a avut loc la parter, iar Toni se afla într-un salon de la etajul doi', a declarat pentru Libertatea Cristina Grecu, soția artistului.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri