Inaugurarea Centrului Medical de Excelenta Renasterea

Centrului Medical de Excelenta Renasterea
In urma unei activitati sustinute de 10 ani, Fundatia Renasterea isi extinde serviciile medicale. Datorita unei finantari de 1.854.820 euro din partea Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) si a cofinantarii in valoare de 343.420 euro, Fundatia Renasterea lanseaza cel mai amplu proiect medical al sau de pana acum.
Proiectul s-a dezvoltat pe o perioada de 2 ani, incepand in mai 2009 si incheindu-se in 30 aprilie 2011.

Centrul Medical de Excelenta Renasterea are o structura de 8 cabinete medicale:
•consultatii clinice san
•consultatii clinice ginecologie
•ginecologie – colposcopie si biopsie de col
•ecografie – san si transvaginala
•doua cabinete de oncologie
•cabinet de nutritie
•cabinet de consiliere psihologica
si laborator echipat cu aparatura pentru anatomopatologie, citologie si imunohistochimie.
La acest Centru vor consulta medici specialisti de renume din tara si din strainatate.

Ceea ce diferentiaza Centrul Medical de Excelenta Renasterea de celelalte clinici medicale existente pe piata serviciilor medicale din Romania este:
Aparatura medicala ultraperformanta:
-Mamograful digital Siemens Mammomat Inspiration este singurul de acest tip instalat in Romania si emite cea mai mica doza de radiatii.
Aparatura de laborator unica in tara, este automatizata, exclude eroarea umana si poate determina tipul celulei de cancer in 75 minute (procedura care la celelalte laboratoare dureaza 8 zile). Microscopul laboratorului este digital.
Aceste echipamente permit derularea programului “Diagnostic intr-o zi”.
Expertiza medicala internationala: posibilitatea de a beneficia de a doua opinie medicala din partea celor mai renumiti specialisti oncologi de la AKH- Viena si Anadolu-Istanbul, fie prin consultatii la Centrul Medical de Excelenta Renasterea, fie prin transmiterea digitala, in timp real, a rezultatelor investigatiilor catre acesti parteneri.

Centrul Medical de Excelenta Renasterea va avea o puternica valenta umanitara, pacientii cu situatie sociala precara avand gratuitate la serviciile medicale. La Centrul Medical de Excelenta Renasterea, anual, peste 6500 de persoane vor putea beneficia de servicii medicale la cele mai inalte standarde de performanta.

Prin acest proiect Fundatia Renasterea isi completeaza reteaua de servicii de informare a populatiei si de servicii medicale din care fac parte:

  • Unitatea Mobila de Diagnostic San si Col Uterin;
  • Centrul Medical Serban Voda;
  • Centrul de Informare din cadrul Institutului Oncologic Bucuresti;
  • Linia Telefonica Gratuita 08 008 300 300.

Adresa Centrului Medical de Excelenta Renasterea este strada Virgil Plesoianu nr 87, sector 1, Bucuresti, iar programarile se pot face la numarul de telefon 021.224.77.44.

Fundatia RENASTEREA pentru Educatie, Sanatate si Cultura a fost infiintata in anul 2001, aducand pentru prima data in atentia publicului din Romania o problema cu implicatii majore in viata femeilor: cancerul de san. La 1 octombrie 2001, Fundatia Renasterea a lansat Programul de Prevenire si Depistare Precoce a Cancerului de San, insufletita de dorinta de a transmite femeilor convingerea ca, depistatata si tratata la timp, aceasta boala poate fi invinsa. In urma activitatii sustinute in acest domeniu atat de important pentru femeile din Romania, autoritatile statului roman au acordat Fundatiei Renasterea, in data de 5 februarie 2008, statutul de Organiztie de Utilitate Publica.
Pana in prezent, 67.916 de persoane au beneficiat de serviciile medicale oferite de Fundatia Renasterea prin Centrul Medical al Afectiunilor Mamare-Renasterea din Bucuresti si Unitatea Mobila de Diagnostic pentru San si Col Uterin Renasterea.

Spatiul Economic European (SEE) a luat fiinta in 1994 in urma acordului dintre statele participante la Asociatia Europeana a Liberului Schimb si statele membre UE. Acest acord pune bazele unei piete unice guvernate de aceleasi reguli de baza ce au ca scop sa permita marfurilor, serviciilor, capitalului si persoanelor sa circule liber in cadrul SEE, intr-un mediu deschis si competitiv.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri