În ţări exotice de Crăciun sau ceva tradiţional în România

in-maramures-de-craciun

Tu unde mergi de Crăciun? Românii sunt mari amatori de vacanţe în exotice, însă puţini şi le permit. Unii fac credite pentru a-şi implini visul de a călători în ţări îndepărtate, alţii urmăresc ofertele cu un an înainte, însă, cer e că dacă urmărim statisticile agenţiilor de turism, românii au bani pentru excursii în străinătate.

Mulţi se gândesc decât să meargă de sărbătorile iernii, de Crăciun şi Revelion în ţară, unde preţurile sunt nejustificat de mari, în comparaţie cu condiţiile oferite, mai bine investesc într-un sejur all-inclusive undeva la ski sau de ce nu, într-o ţară unde nu ninge niciodată.

Crăciun tradiţional versus vacanţă exotică – Topul destinaţiilor turistice

bali

Deşi înainte, ţinta concediilor pe timp de iarnă erau ţări precum Egipt, Tunisia, Turcia, potrivit voceabiz.ro, locuitorii României aleg în ultimii ani, în număr din ce în ce mai mare, destinaţii turistice exotice, precum:

  • Thailanda
  • Indonezia
  • Malaezia
  • Caraibe
  • Cuba
  • Maldive
  • Mauritius
  • Zanzibar
  • Mexic

bohey-dulang-malaezia

Dragoș Răducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a menţionat pentru aceiaşi sursă că o astfel de vacanţă costă cel puţin 1000-1200 de euro de persoană. În funcţie de ţara în care aleg să meargă turiştii români şi în funcţie de condiţiile pe care şi le doresc, aceştia ar trebui să scoată din buzunar sume cuprinse între 1500-5000 de euro.

Citeşte şi (P) Vinuri nobile pentru Masa de Craciun

Sejururi  exotice

Pentru ţări ca Malaezia, Indonezia sau Thailanda un român ar trebui să plătească pentru un sejur de 11 nopţi în jur de 1500-2000 de euro per persoană.

La ski în Austria şi Bulgaria

Românii sunt mari amatori ai sporturilor de iarnă astfel că mulţi au obiceiul să plece în luna decembrie în concediu la schi în Austria sau Bulgaria.

Crăciun tradiţional în România

În funcţie de buget, românii aleg să petreacă sărbătorile de iarnă fie pe Valea Prahovei, la schi, fie în Maramureş (preţurile pornesc din jurul preţului de 100-200 de lei pe noapte, unele pensiuni oferă o masă inclusă, demipensiune sau toate mesele incluse ) sau Nordul Bucovinei. Nici litoralul nu este ocolist de iubitorii Mării Negre, pe care nu-i sperie frigul.

Pensionarii din România aleg să-şi petreacă sărbătorile de Crăciun şi Revelion în staţiunile balneare. Spre exemplu, o persoană fie ea pensionară sau nu ar trebui să achite pentru o noapte în staţiunile: Călimăneşti, Căciulata minim 60 de lei pe noapte, cazarea de persoană. Preţurile la un hotel de lux din staţiunea Băile Felix pot ajunge de sejur la peste 1500 de lei de persoană.

Citeşte şi Cum se ţine Postul Crăciunului sau Postul Naşterii Domnului

Sursa foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber