În sfârșit!!! Testul de sânge care poate detecta 50 de tipuri de cancer

Un nou test de sânge inovator, care poate detecta mai mult de 50 de tipuri de cancer cu doar o simplă probă de sânge, ar putea deveni în curând disponibil pe scară largă și ar putea schimba modul în care funcționează detectarea și diagnosticarea cancerului, salvând sute de mii de vieți.

Testul de sânge Galleri, dezvoltat de compania de biotehnologie GRAIL din California, este conceput să poată detecta 50 de tipuri diferite de cancer folosind două eprubete de sânge ale pacientului. Odată ce sângele este trimis la un laborator, pacientul poate primi rezultatele în 10 zile.

Testul va fi cât de curând disponibil în Statele Unite până la sfârșitul anului, în timp ce în Marea Britanie studiile clinice pentru acest tip de test au început în septembrie fiind încă în desfășurare cu 140.000 de voluntari.

Acest test revoluționar detectează cele mai timpurii semne de cancer, în special cele care sunt greu de depistat precoce, cum ar fi cancerele pulmonare, al pancreasului sau al stomacului.

Testul dezvoltat de americani poate detecta modificări subtile cauzate de cancer, deoarece poate găsi modificări chimice în fragmente de cod genetic care se scurg din tumori în fluxul sanguin, atunci când este posibil să nu existe încă simptome aparente.

Semnalul nu înseamnă că pacientul are cu siguranță cancer, ci mai degrabă că un cancer e pe cale să se dezvolte. Sunt necesare teste ulterioare pentru siguranță.

„Astăzi, multe tipuri de cancer sunt depistate prea târziu, ceea ce înseamnă o șansă în minus pentru tratament și vindecare', a spus Dr. Minetta Liu, medicul oncolog al Clinicii Mayo. „Capacitatea de a detecta cancerul devreme este esențială pentru un tratament de succes', a spus ea pentru rețeaua de știri a clinicii.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Testele de depistare a cancerului recomandate în prezent – ​​​​cel puțin în SUA – verifică doar cinci tipuri de cancer și pot depista doar unul dintre ele simultan.

Clinica Mayo, care a efectuat testarea testului în SUA, a declarat că testul a fost eficient în a demonstra capacitatea de a detecta mai mult de 50 de tipuri de cancer – dintre care peste 45 dintre ele nu au teste de screening recomandate pentru detectarea precoce, cum este cancerul de pancreas, de stomac, etc.

„Este un progres revoluționar și ar putea avea un beneficiu uman și economic imens', a spus dr. Josh Ofman, director medical și șef al afacerilor externe la GRAIL.

„Dacă aceste cancere pot fi detectate devreme, putem schimba în bine viețile oamenilor', a declarat dr. Julia Feygin, coordonator senior în științe medicale la GRAIL, citat de Daily Mail.

Dr. Greg Plotnikoff, un director medical din Minneapolis, a declarat că acest test s-a lucrat enorm și este cu un pas înaintea lumii medicale cunoscute în prezent, în acest moment.

„Acest test este o schimbare de joc', a spus el. „Dacă detectăm cancerul mai devreme, atunci avem șansa să facem sau o diferență semnificativă'

Sursa: Daily Sabah

Avertisment privind cancerul la vezica urinară: picioarele umflate ar putea semnala un stadiu avansat al bolii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului