În România, violența împotriva femeilor este, de cele mai multe ori, ignorată

Organizația de business Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC) a reunit pe pe 25 noiembrie câteva dintre cele mai influente companii și personalități din mediul de business și public din România, la conferința online Business Helps Stop Violence against Women'.

Luminița Popescu, Secretar de Stat, ANES (Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse) și Cătălina Olteanu, Membră a Colegiului Drector din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării vor discuta cu Elisabeta Moraru, Country Manager, Google România și Roxana Cîlțea, HR Head, Sanofi Romania & Moldova, într-o dezbatere moderată de Andreea Groenendijk-Deveau, jurnalist și antreprenor tech. Anca Mitu, General Director și Partener, Privileg Catering și Leonard Rizoiu, Managing Partner, LEO HR au fost invitații speciali, iar Anca Mitu a prezenta câteva experiențe personale din zona violenței împotriva femeilor.
Evenimentul este sponsorizat de Google România, Orange România, Fokker Engineering, Sanofi și WorldClass, și se bucură de susținerea ambasadelor Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Franței, Marii Britanii, Norvegiei, Olandei și Suediei în România.
 
Ceea ce ne dorim la această prima conferință este să aducem împreună companii și instituții publice care au atât voința, cât și capacitatea să contribuie la eliminarea violenței împotriva femeilor. Vrem să partajăm bune practici și inițiative concrete ale companiilor și să inițiem un dialog cu mediul instituțional, pentru ca legislația din domeniu să fie aplicată și susținută. Totodată, ne-am propus să începem să construim un program comun de inițiative concrete împotriva violenței în România', a declarat Lestat Monroe, Fondator și Membru al Board-ului RDCC.

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor este marcată anual pe 25 noiembrie. La 30 de ani de când ONU a instituit această zi în 1981, violența împotriva femeilor continuă să fie prevalentă în întreaga lume. Una din 3 femei este abuzată fizic la un moment dat în cursul vieții, iar în România, 70% dintre femei declară că au fost afectate de violență fizică sau sexuală la un moment dat.

Deși femeile reprezintă 51% din forța de muncă a României, violența împotriva femeilor este în majoritatea cazurilor complet ignorată de angajatori.

Dacă vrem să construim o lume echitabilă, este important să ne asigurăm că și băieții, și fetele încep să ia decizii esențiale cu privire la viitorul lor de la o vârstă foarte fragedă. Locurile de muncă în tehnologie sunt printre cele cu cea mai rapidă creștere și, totuși, pentru prea mulți oameni o carieră în tehnologie pare inaccesibilă. Opțiunile de educație, de carieră și stereotipurile de gen creează prea des un decalaj între ambițiile fetelor și capacitatea lor de a și le îndeplini. Îmi doresc să arăt că aceste posibilități există, astfel încât nici o fată să nu se îndoiască de potențialul ei', spune Elisabeta Moraru, Country Manager Google România.

Mai bine de trei sferturi, respectiv 77% dintre femeile din România cred că violența împotriva femeilor este comună și foarte frecventă, problemă exacerbată de faptul că 74% dintre acestea nu știu despre existența vreunui serviciu specializat de sprijin din partea instituțiilor publice sau a ONG-urilor.

RDCC reunește companii locale și multinaționale din România pentru a dezvolta ințiative de diversitate și incluziune prin proiecte și instrumente concrete de conștientizare  și acțiune, creare de culturi organizaționale și networking pentru companii și angajații acestora.

RDCCs Communication Team: [email protected]

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri