În octombrie începe vaccinarea cu a treia doză anti-Covid-19. Iată cine vor fi primii care vor primi serul?

Odată cu varianta Delta care aduce o nouă creștere a cazurilor, inclusiv un număr tot mai mare de cazuri pentru persoanele complet vaccinate, atenția s-a îndreptat către necesitatea unei alte doze de vaccin COVID-19.

Noile date sugerează că, deși vaccinurile actuale s-au dovedit până acum eficiente împotriva COVID-19, protecția pe care o oferă poate dispărea după un timp. Recent, Valeriu Gheorghiță a anunțat cine vor fi primii cetățeni care vor primi cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19.

„În momentul de față este discutat la nivelul Agenției Europene a medicamentului doza a treia doză de vaccin anti COVID.

Vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite persoane. Adică cele imuno deprimate cum ar fi persoanele care au suferit un transplant sau cele care sunt în evidență cu afecțiuni oncologice sau cu tratament activ sau cei care suferă de infecția HIV, persoanele care fac terapii imunosupresoare vor avea indicație să facă 3 doze de vaccin.

Pentru începutul lunii octombrie ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment toate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale', a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o conferință de presă.

Mai mult decât atât, Agenția Europeană pentru medicamente va oferi în următoarea perioadă câteva date referitoare la vaccinarea cu a treia doză la persoanele peste 16 ani cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

De asemenea, și compania Moderna a cerut aprobarea Agenției pentru inocularea a 50 micrograme din vaccinul produs de ei pentru doza a treia. Reamintim că ambele vaccinuri produse de Moderna și Pfizer se bazează pe tehnologia ARN mesager (ARNm).

Cu toate acestea, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a precizat, recent, că persoanele vaccinate cu schema completă nu au nevoie urgentă de doza trei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri