În goana după cadouri în Tenerife

Să faci cumpărături poate deveni o adevărată terapie împotriva stresului și a plictiselii. Pe insula Eternei Primăverii te poți bucura de cele mai frumoase experiențe, în cadrul centrelor comerciale sau pe aleile brodate de magazine cu suveniruri unicat sau buticuri elegante.

tenerife

Atmosfera prietenoasă, străzile decorate cu flori colorate care te încântă cu parfumul lor delicat, localurile tradiționale și plajele cu nisip negru sau alb sunt atuurile insulei. Dincolo de minunile naturii pe care le păstrează, Tenerife poate fi chiar un imperiu al cumpărăturilor. Dantela și broderiile fine, obiectele de cult lucrate manual, sculpturile și picturile, obiectele vestimentare semnate de designeri de modă celebrii și o mulțime de delicii culinare, te așteaptă cu prețuri rezonabile.

Fie că ești atras de străzile presărate cu magazine de tot felul, de tarabele improvizate ale comercianților ambulanți care te îndeamnă să cumperi amintiri cu insula, până la centre aglomerate unde vei găsi tot felul de mărfuri, dar mai ales ambianța asemănătoare bazarurilor turcești, care îți vând obiecte la prețuri aproape de nimic. Vara, prețurile scad dramatic, luna cadourilor la spanioli este august, cand vei zări în vitrinele magazinelor reduceri care ajung chiar și până la 90%.

Pentru cele mai frumoase cadouri mergi în Playa San Juan, de aici te poți alege cu produse de artizanat la prețuri de producător, în timp ce în Santa Cruz, o mulțime de arome de parfumuri te vor cuceri iremediabil, nu doar cu savoarea lor ci mai ales cu tarifele mici, mici de tot, la care nu se aplică taxe. Din păcate, la produsele fără TVA există și anumite restricții, ceea ce înseamnă că nu vei putea cumpăra pentru toată familia, prieteni și cunoștințe, ci numai câteva bucăți.

În Costa Adeje, amatorii de chilipiruri vor păși într-un adevărat paradis. Strazi întregi flancate de buticuri cu mărfuri diverse își vor face cu ochiul. Tot de aici, poți achiziționa și faimoasa miere de Tenerife, dar și produse de make-up bio.

 de Mădălina Isar

Early Booking Tenerife

Hotel Caribe Apartments 3*- de la 789 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber