În ce condiții vom putea merge la stomatolog după terminarea Stării de Urgență

În ce condiții mergem la stomatolog după terminarea Stării de Urgență?

Măsurile de relaxare propuse pentru a doua jumătate a lunii mai vor putea facilita revenirea, în etape, la un regim de viață cât mai aproape de normalitate. Vor exista însă restricții și măsuri de siguranță de care aproape orice domeniu de activitate va trebui să țină cont.

Cabinetele stomatologice vor trebui să impună noi reguli de conduită și de protecție a sănătății în fața răspândirii virusului. Medicul stomatolog Adrian Mina explică în ce mod s-ar putea derula activitatea în acest sector economic de acum înainte.

Testare intensivă

Situația ideală, însă foarte puțin probabilă, este aceea în care toate clinicile stomatologice vor putea să comande teste Covid 19, acele teste rapide, antigen, care identifică prezența virusului în doar câteva minute.

Dacă am putea realiza testarea în masă, atunci activitatea în clinicile stomatologice se poate desfășura ca și până acum, fără să fie necesare măsuri restrictive. Aceste teste sunt cele rapide, folosite acum de medici în spitale, care identifică în doar câteva minute prezența virusului. Se presupune astfel testarea zilnică a personalului și a tuturor pacienților. În cazul unui rezultat pozitiv, atunci vom semnala cazul mai departe, iar dacă testul este negativ vom face procedurile respectând protocolul existent înainte de această Pandemie', declară medicul Adrian Mina.

Hiperprotecție

Cum însă posibilitatea testării în masă a pacienților în viitorul apropiat este aproape imposibilă din cauza cererii mari de teste la nivel mondial și a capacității de producție limitată, în toate cabinetele stomatologice vor fi necesare introducerea unor proceduri de protecție suplimentară.

Citeste mai mult aici despre programarile la stomatolog dupa 15 mai.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate