În ce condiții va începe luni, 17 ianuarie, semestrul II? Iată decizia oficialilor din Educație și Sănătate

Începând de luni, 17 ianuarie, elevii vor începe semestrul II al anului școlar 2021-2022. Aceștia vor putea merge fizic la școală, ministrul Educației eliminând un criteriu foarte important, cum ar fi vaccinarea personalului didactic.

Se pare că școlile și grădinițele vor începe de luni semestrul II cu prezență fizică. Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, acest lucru este posibil deoarece regulile au fost schimbate, iar vaccinarea nu mai este un criteriu util acum când varianta Omicron afectează și persoanele care s-au vaccinat.

„Rata de vaccinare a fost un indicator util până acum deoarce a stimulat vaccinarea în rândul personalului din educație. Acum însă, dată fiind specificitatea Omicron, care din păcate afectează și persoanele vaccinate, sunt alte condiții care necesită măsuri adecvate', a spus Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Joi seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU a decis ca școlile să intre în online doar dacă la nivel județean paturile de spital destinate pacienților Covid-19 sunt ocupate mai mult de 75%.

Cu toate acestea, potrivit noului acord, preșcolarii și școlarii vor intra în online dacă localitățile care vor depăși 3 la mie, profesorii nu sunt vaccinați în proporție de 60%. În prezent, gradul de ocupare al paturilor destinate pacienților infectați cu Covid-19 este departe de 75% în fiecare județ din țară.

„Atunci când numărul cazurilor va crește atât de mult, înseamnă că avem un semnal de alarmă puternic și atunci într-adevăr trebuie să faci tot posibilul să micșorezi transmiterea virusului. (…) Aceste explicații au fost aduse în discuție de către Ministerul Sănătății, iar Ministerul Educației le-a agreat', a mai spus Ministrul Educației, pentru sursa mai sus menționată.

Sorin Cîmpeanu a declarat că raportarea privind gradul de ocupare al paturilor va fi făcută o dată pe săptămână, joia mai exact, pentru a putea decide ce se va întâmpla în următoarea săptămână. De asemenea, ministrul este de părere că această soluție este una mult mai bună decât acel criteriu legat de vaccinare. Era aproape imposibil de explicat de ce o instituție educațională cu profesori vaccinați în proporție 58% intră în online și cei cu 60% nu.

„Rata de vaccinare a fost un indicator util până acum deoarce a stimulat vaccinarea în rândul personalului din educație. Acum însă, dată fiind specificitatea Omicron, care din păcate afectează și persoanele vaccinate, sunt alte condiții care necesită măsuri adecvate', a mai declarat Sorin Cîmpeanu susținând că procentul de vaccinare al profesorilor a depășit de mult 70, însă în rândul elevilor este aproape de 40%.

Potrivit noilor condiții, clasele sau grupele de grădiniță se vor suspenda 10 zile dacă vor fi 3 cazuri de Covid-19 spre deosebire de 14 zile cum era până acum.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri