Implică-te în programul de depistare precoce a cancerului la sân!

DSC_1613Dovleci roz, licitaţi în preziua Halloween-ului, o broşură cu 25 de frânturi din viaţa unor supravieţuitoare ale luptei cu cancerul la sân, o alta cu mărturiile a 25 de femei deosebite, care au devenit ambasadoare ale unui proiect special….

Piese de teatru, mici balerine roz, paradă a peste 100 de motociclete…

Toate acestea, alături de multe altele, au acelaşi numitor comun:  Campania Help25 – o campanie demarată în urmă cu aproape 3 luni, la Timişoara, şi care vizează implementarea unui program de depistare precoce a cancerului la sân în Regiunea de Vest a ţării.

Rolul acestui program este acela de a salva vieţi, cu atât mai mult cu cât, conform statisticilor, incidenţa cancerului la sân este din ce în ce mai crescută, iar boala loveşte la vârste din ce în ce mai tinere, fiind diagnosticate chiar şi tinere puţin trecute de 20 de ani.

Pentru ca acest program să fie lansat, este necesară achiziţionarea unui  mamograf digital performant şi întreaga infrastructură tehnică necesară bazelor de date, care să permită un bun diagnostic şi o urmărire în timp a leziunilor pentru evaluarea eficacităţii tratamentului oncologic.

Campania încearcă implicarea tuturor cetăţenilor, care ar trebui să înţeleagă că această boală, cancerul la sân, nu loveşte doar femeia, ci afectează, direct sau indirect, întregul sistem, femeia bolnavă fiind fiică, mamă, soţie sau chiar angajata cuiva.

Implicarea aceasta este cu atât mai importantă cu cât, după achiziţionarea mamografului, o bună parte din fondurile donate de comunitate urmând să se întoarcă spre comunitate. Concret, 5000 de mamografii vor fi oferite gratuit femeilor cu venituri reduse sau fără venituri, înlesnindu-le, astfel, accesul la sănătate şi la o viaţă decentă.

Persoanele dornice să se implice au la dispoziţie, pentru perioada decembrie – februarie, un număr scurt de sms – 8862 – la care se pot dona 2 euro pentru Campania Help25. Este vorba despre o sumă care, poate, nu înseamnă mult pentru un potenţial donator, dar înseamnă şansa la viaţă, la sănătate, pentru multe femei. Femei dragi, importante, din viaţa noastră, a tuturor….

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri