Implanturi dentare: Când sunt recomandate și cum funcționează

Sănătatea orală este un aspect important pentru că de aceasta depinde starea de sănătate a organismului. Chiar și dacă ai grijă de dinții tăi, cariile sunt inerente, în mare parte și din cauza alimentației sau a stilului de viață. O dată apărute, cariile trebuie ținute sub control și tratate, pentru că ignorate acestea avansează rapid și conduc la pierderea dinților. Astfel apare necesitatea folosirii implanturilor dentare, soluții la care medicii apelează pentru a păstra arhitectura cavității bucale.

Ce sunt implanturile dentare?

Fiecare dinte este important, iar în general medicii stomatologi preferă păstrarea acestora și tratarea cariilor sau a problemelor dentare în detrimentul extracției. Acolo unde nu se poate poate interveni altfel prin tratare, implantul este soluția medicală cea mai frecventă. Implantul dentar nu mai este de multă vreme o noutate, el fiind realizat la scară largă oriunde în condiții de siguranță, indiferent dacă vrei să-ți pui un implant dentar in Cluj, în București, Iași sau chiar în alte localități mici din provincie. 

Implantul dentar presupune o construcție sau componentă medicală sub forma unui șurub care se introduce în osul maxilar, creând astfel baza pentru coroana dentară. Între cele două componente se află bontul protetic, care are rolul consolidării structurii. 

Când sunt recomandate implanturile dentare?

Există o multitudine de probleme care pot afecta dantura naturală, de la abces dentar la demineralizări sau accidente mecanice. Atunci când dintele nu mai poate fi salvat, dar se încearcă păstrarea structurii dentare în scop estetic și funcțional, medicul poate propune varianta implantului. Prin implant se păstrează poziția celorlalți dinți și nu sunt afectate vorbirea, estetica sau procesul de masticație. Practic implantul înlocuiește în totalitate dintele natural, conferind rezistență și suport danturii. 

Cum funcționează implantul dentar?

Deși implantul dentar reprezintă o soluție eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, medicii stomatologi recomandă insistent ca la primele semne de apariție a problemelor dentare, precum carii, depuneri de tartru, gingie inflamata, durere, sensibilitate la rece sau la cald ori pete pe dinți, să te prezinți la cabinetul stomatologic pentru o evaluare amănunțită și un tratament adecvat.

Soluția implantului conferă posibilitatea pacientului de a se bucura în continuare de dantura sa, fără dinți lipsă și fără alte probleme asociate. Chiar dacă nu este un dinte natural, implantul se curăță similar, având grijă ca periajul să se realizeze corect mai ales la nivelul joncțiunii coroană-gingie. Deoarece coroana se realizează după un mulaj al dinților (mușcătură-amprentă), aceasta nu va permite acumularea de resturi alimentare sub ea. Totuși, este important să mergi regulat la controalele stomatologice, cu recurență de minim 6 luni, pentru a te asigura că implantul este eficient și că dinții naturali nu prezintă alte carii.

Implantul dentar aduce o multitudine de avantaje, de la simplul fapt că te poți bucura de zâmbetul tău fără grija dinților cariați sau lipsă, la păstrarea structurii dentare care are implicații asupra masticației și digestiei, adică asupra stării de bine a întregului organism.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial