Îmi datorez viața câinelui meu. A tot plâns pe mine până când medicii au descoperit o boală gravă

Un câine i-a salvat viața stăpânei sale după ce a plâns în mod insistent și a sărit pe piept, alertând-o despre o boală gravă pe care medicii au descoperit-o ca printr-o minune.

Timp de câteva săptămâni, câinele de unsprezece ani, Bella Boo, a atenționat-o pe Karena Kirk-Drain, în ciuda faptului că a fost respinsă de mai multe ori. Micul Yorkshire Terrier nu a stat în locul lui obișnuit de dormit, dar veterinarii au spus că nu au găsit nimic în neregulă cu el.

Karena, în vârstă de 53 de ani, din Blackpool, Lancashire, a spus că patrupedul protector a început să se comporte ciudat chiar de ziua de naștere a regretatei sale mame, pe 14 octombrie 2013.

„A fost ziua mamei mele, cu adevărat bizar a fost că a început să se poarte ciudat. Bella dormea ​​întotdeauna pe picioarele mele, dar a rămas întinsă pe pieptul meu. Cu un Yorkshire Terrier pe mine, nu puteam să respir, dar de fiecare dată când o luam de pe mine, se târa din nou. Ea a început să stea întinsă acolo și să plângă. A fost un strigăt sfâșietor. Mi se rupea sufletul să o aud așa', și-a amintit Karena, potrivit The Sun.

Câteva săptămâni mai târziu, femeia a crezut că Bella Boo nu se simte bine când nu s-a oprit din plâns și s-a îngrijorat de sănătatea ei.

„Am dus-o la veterinar și i-am spus E ceva în neregulă cu câinele meu, stă întinsă pe mine și plânge, evident că încearcă să-mi spună ceva, probabil o doare ceva. Dar i-au verificat inima și au făcut niște verificări de bază și au spus că nu era nimic în neregulă cu ea', a adăugat ea.

La un moment dat, Bella a început să o lingă pe piept și să devină mai agresivă.

„Bella a început să sară peste mine și, la un moment dat, m-a mușcat și chiar am crezut că m-a învinețit, deoarece mă dorea foarte tare acolo. De fapt, am simțit un nodul și mă gândeam: Este un nodul înăuntru? Nu aș fi aici fără ca Bella să facă asta', a povestit Karena.

Karena a fost sfătuită de o asistentă să solicite asistență imediată de la un medic specialist în cancer. Apoi a fost informată de medici că are cancer la sân și, în mod îngrijorător, boala începuse deja să se răspândească.

Karena a fost apoi supusă unui tratament și crede că boala ar fi fost ratată dacă nu ar fi fost acțiunile Bellei Boo.

„Nu credeam că un câine poate detecta cancerul, am crezut că este un mit într-adevăr, dar asta dovedește că pot și cât de uimitoare sunt. Sunt atât de norocoasă să fiu aici, micuța Bella Boo mi-a salvat viața. Doctorul a spus că boala s-a răspândit la ganglionii mei limfatici, probabil că de aceea Bella devenea mai hotărâtă pentru că se răspândea', a mai spus femeia salvată de cățeluș.

După ce a fost tratat cancerul Karenei, ea a plecat în vacanță în jurul lumii, după ce și-a dat seama cât de norocoasă a fost că a primit diagnosticul suficient de devreme. Și acum crede că Bella Boo a fost trimisă de regretata ei mamă pentru a-i salva viața.

„Eu și mama mea am fost foarte, foarte apropiate și ea a murit destul de brusc, la 62 de ani. Nu credeam în genul ăsta de lucruri. Nu credeam că un câine poate detecta cancerul. Nu credeam că există ceva după moarte. Dar acum gândesc altfel.

De aceea cred că mama a trimis-o după mine, a fost ciudat. Odată ce mi-am extirpat cancerul, s-a oprit imediat și a început din nou să stea întinsă picioarele mele'.

Karena i-a îndemnat pe proprietarii de animale de companie să acorde atenție comportamentului lor ciudat în viitor. Simțul mirosului incredibil de sensibil al câinilor a devenit util în lumea medicală, deoarece pot detecta tot felul de boli.

Cancerul eliberează mirosuri nedetectabile cu nasul uman. Dar câinii le pot identifica în respirația oamenilor, transpirația, pielea și multe altele, au arătat cercetările.

În Marea Britanie, organizația de caritate Medical Detection Dogs este în fruntea cercetării modului în care câinii pot ajuta la diagnosticarea cancerului, Parkison și Covid.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate