Imagini cu Regele Charles în România. Cum au reacționat turiștii și localnicii când l-au întâlnit la Valea Zălanului

Regele Charles a ajuns vineri în România, când s-a și întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Vizita lui e una privată, monarhul s-a bucurat de natura de la Valea Zălanului și de la Viscri, unde are proprietăți, până astăzi, când pleacă în Marea Britanie.

Cât timp a stat la Valea Zălanului, în Covasna, Regele Charles al III-lea a ieșit să salute lumea, a ieșit să vorbească cu toți cei prezenți aici, iar numărul celor care au venit pentru a-l vedea și pentru a-l saluta pe regele Charles a fost unul uriaș, scrie antena3.ro.

La întâlnirile cu localnicii și cu turiștii în Valea Zălanului, Regele Charles a dat mâna cu toată lumea, la un moment dat o doamnă a sărit și să îl pupe. Conform sursei precizate mai sus, o persoană care s-a întâlnit cu monarhul i-a spus acestuia că este din Brașov, moment în care monarhul a spus că şi el cunoaște foarte bine Brașovul. “Iubesc Biserica Neagră”, a mărturisit Regele Charles al III-lea.

Patru zile a petrecut monarhul la Valea Zălanului, astăzi ajunge la Viscri, iar apoi va părăsi România. De menționat e că Regina Camilla nu l-a însoțit la prima lor ieșire după încoronare, eveniment care a avut loc pe 6 mai.

regele-charles-valea-zalanului-4SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Încoronarea Regelui Charles nu a fost, până la urmă, cel mai scump eveniment regal!

După șapte decenii ca moștenitor, încoronarea regelui Charles al III-lea a fost un moment foarte așteptat. Se crede că evenimentul și cele trei zile de sărbătoare din jurul acestuia au costat 100 de milioane de lire sterline, în ciuda faptului că procedurile au fost cu mult reduse comparativ cu încoronările altor monarhi britanici.

De curând, Trezoreria Marii Britanii a dezvăluit că adevăratele cheltuieli pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a au fost mult mai mari decât cele estimate inițial, ajungând la suma impresionantă de 161,7 milioane de lire sterline. Cel mai longeviv monarh al Regatului Unit a murit pe 8 septembrie 2022, la castelul Balmoral, reședința sa scoțiană mult iubită.

În timp ce lista de invitați la încoronarea Reginei Elisabeta a depășit 8.000 de persoane în 1953, lista Regelui Charles a fost limitată la aproximativ 2.000 de persoane. Se știe și că cortegiul reginei Elisabeta la înmormântare s-a întins pe o distanță de opt kilometri, iar cel al regelui la încoronare a fost puțin peste un kilometru.

Operațiunea Golden Orb – numele de cod pentru toate festivitățile din weekendul de la încoronarea Regelui Charles, inclusiv parada militară, zborul, concertul și încoronarea propriu-zisă – a totalizat 100 de milioane de lire sterline, dintre care se crede că majoritatea au provenit din costurile de securitate.

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, iunie 2023:

A apărut ediția de IUNIE a revistei Avantaje, luna Iiei românești coborâte până în vremea modernă tocmai din cultura Cucuteni și cu denumirea derivată de la latini.

Această piesă vestimentară cizelată în veacuri de tradiție este piesa cult, piesa capodoperă din portul nostru popular, despre care se zice că aduce noroc, atrage pețitorii și protejează de spiritele rele și a devenit faimoasă în toată lumea prin geniala denumire şi reprezentare pe care i-a oferit-o inegalabilul Henri Matisse: „la blouse roumaine fiind reinterpretată ulterior de aproape toți marii designeri de modă ai lumii. Iar Ziua Internațională a Iiei se sărbătorește imediat după începutul verii astronomice, în aceeași zi cu cea a zânelor Sânziene, în 24 iunie, ca un simbol al norocului, dar și al fericirii și feminității celei care o poartă.

Răsfoiește revista aici: https://magazines.ringier.ro/editie/avantaje-iunie-2023/#pagina-1

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete