Iisus nu s-a născut pe 25 decembrie, ci pe 17 iunie

nasterea-lui-iisus

Cele mai noi studii au scos la iveală o teorie interesantă: Iisus s-a născut pe 17 iunie.

Potrivit unor astronomi australieni, Crăciunul ar trebui să fie sărbătorit vara, pe 17 iunie. De mii de ani, creştinii din întreaga lume au ştiut că Iisus s-a născut pe 25 decembrie, însă, conform unui studiu al oamenilor de ştiinţă din Australia, se pare că această dată este greşită.

Citeşte şi Adevărul surprinzător despre Steaua din Betleem'

Studiile unor australieni relevă faptul că Iisus s-a născut pe 17 iunie

Potrivit descopera.ro, specialiştii de la Port Macquarie Observatory ar fi recreat traseul stelei magice care a vestit Naşterea lui Iisus Hristos. Conform Bibliei, aceasta stea i-a călăuzit pe cei trei magi, către locul unde s-a născut Mântuitorul.

Astronomul care s-a ocupat de acest studiu, Dave Reneke, a utilizat tehnologie de calculator, de ultimă generaţie pentru a afla care au fost poziţiile exacte ale tuturor corpurilor cereşti. De asemenea, acesta a refăcut aspectul cerului nopţii exact cum se crede că a fost acum peste două milenii, deasupra Ţării Sfinte.

  • În urma acestui studiu, Reneke a observat că o astfel de stea care lucea puternic de la mare depărtare deasupra Bethleemului, chiar a existat, însă ea ar fi apărut pe 17 iunie, şi nu iarna pe 25 decembrie.
  • Cu alte cuvinte, conform acestor descoperiri, Iisus nu s-ar fi născut pe 25 decembrie, cum ştiu toţi creştinii de rând, ci la jumătatea lunii iunie, pe 17. Steaua respectivă este cunoscută sub numele de steaua Craciunului'.
  • Se crede că această stea strălucitoare a fost de fapt o aliniere a unor planete. Se pare că aceste astre, Venus şi Jupiter, s-ar fi apropiat atât de tare că au dat naştere unei lumini foarte puternice. Lumina respectivă părea a fi de la o singură sursă de lumină, adică de la o singură stea.
  • Acelaşi om de ştiinţă a tras concluzia că este posibil ca cei trei magi să fi crezut că acest fenomen astronomic ar fi fost minunea pe care o aşteptau. Ei au interpretat că acea lumină intens strălucitoare era un semn care îi va conduce la locul de naştere a Mântuitorului.

Specialiştii au concluzionat că acest moment astronomic ar avut loc la data de 17 iunie, în anul 2 î.Hr, în constelaţia Leului.

Nu numai astronomii australieni consideră că data naşterii lui Iisus este eronată, ci şi  Papa Benedict al XVI-lea.

Fostul Papă susţine că este greşită data curentă a naşterii lui Iisus

De-a lungul timpului, mai mulţi cercetători au pus sub semnul întrebării data la care creştinii sărbătoresc Crăciunul, 25 decembrie. Despre acest subiect a scris în noua sa carte şi  Papa Benedict al XVI-lea. Papa a menţionat în cartea respectivă că Iisus nu s-ar fi născut în anul la care se credea până acum, ci mai devreme. Aşadar, el crede că creştinii se ghidează după un calendar greşit.

Calendarul greşit

Calendarul acesta a fost conceput de călugărul Dionisie Exiguul în secolul al VI-lea. Papa, în cartea sa, „Jesus of Nazareth: The Infancy Narratives', specifică faptul că Dionisie ar fi făcut “o greşeală de câţiva ani în calculele sale”. Ţinând cont de această descoperire, Fostul Suveran crede că Iisus s-ar fi născut cu câţiva ani mai devreme.

Iată câteva date care ţin să demonstreze de ce se crede că Mântuitorul s-a născut în alt an:

  • În Evanghelia lui Luca este scris că naşterea Domnului a avut loc în anul 6 d. Hr, când Siria era guvernată de Quirinius;
  • Papa Benedict al XVI-lea a scris în lucrarea sa că la Naşterea lui Iisus nu a fost prezent niciun animal, cum circulă numeroase legende. Fostul suveran a relatat că în Evanghelii nu este specificat niciun animal care ar fi asistat la Naşterea Mântuitorului.

Sursă articol: descoperă.ro

Citeşte şi Cum se ţine Postul Crăciunului sau Postul Naşterii Domnului

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate