Ii invat pe oameni sa faca afaceri

Ii invat pe oameni sa faca afaceri

Cristina Catana
Cand suntem mici, toti adultii din jurul nostru ne intreaba ce vrem sa devenim cand vom fi mari. Mama isi dorea sa devin un avocat stralucit, tata ma visa medic de succes, eu imi doream sa schimb lumea oamenilor mari si iata-ma: din ianuarie 2011 sunt managerul unui proiect european cu o valoare de 4.200.000 euro si 4830 de beneficiari directi, devenind astfel, la 23 de ani, cel mai tanar manager de proiecte strategice din Romania.

Inceputurile drumului meu au fost pe la 11 ani, cand am candidat pentru Consiliul Local al Copiilor Craiova, unde am devenit apoi viceprimar. Ma fascina ideea de a schimba o multime de lucruri pe care adultii nu le observau sau nu le considerau importante, iar proiectele pe care le-am creat ne-au dezvoltat competente pe care multi adulti nu le au nici acum. Stiam, la 12 ani, sa indicam corect un scop, obiective, sa detaliem activitati, sa redactam si sa gestionam un buget.

Secretul: o familie unita

Putin mai tarziu, am infiintat Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa, unde am inceput proiectele mari: un club al copiilor talentati, un festival national de muzica pentru copii, „Micul Artist“, ajuns la editia a opta, un centru de voluntariat si unul de consultanta si asistenta pentru autoritatile publice rurale si, de curand, infiintarea a sase centre de formare pentru tinerii care isi doresc dezvoltarea de afaceri profitabile.

Toate acestea au insumat 12 ani de studiu, cateva sute de proiecte, mii de beneficiarisi zeci de colaboratori, dar pe tot drumul am simtit sustinerea familiei; adevarul este ca o cariera frumoasa este inutila daca nu este completata de o familie unita. Eu voi incepe in toamna un doctorat in management si vrem sa deschidem un centru pentru tinerii cercetatori si unul de sprijin pentru mame adolescente.

Adrian Ciltan; foto: arhiva personala a intervievatei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera