Idei pentru un dormitor uimitor, în 4 pași

Dormitorul este una dintre cele mai intime camere și locul unde ar trebui ca la ceas de seară să reușim să ne deconectăm de la toate problemele și provocările apărute de-a lungul zilei. Ar trebui să fie spațiul dedicat odihnei, relaxării și acel colț al nostru unde ne bucurăm de un somn de calitate.

Doar că de cele mai multe ori lăsăm amenajarea acestei camere pe ultimul loc, fiind mai interesați să investim în încăperile mai vizibile, precum sufrageria sau bucătăria. Și astfel, acel colț care ne este dedicat în întregime ajunge la capătul listei noastre de priorități, urmând ca mai apoi să nu ne simțim confortabil între pereții lui. 

Așadar, dacă v-ați săturat de aerul clasic al dormitorului și doriți să îi oferiți un plus de originalitate, există câteva aspecte care vă vor ajuta în obținerea acestui deziderat fără a fi necesar să decorați întreaga încăpere. 

Indiferent că vă doriți un dormitor modern, rustic sau cottage, fie că visați la paturi tip baldachin sau unele tapițate, la lumini calde sau lumânări, uneori este necesar să ieșiți din zona voastră de confort și să fiți creativi tocmai pentru a vă bucura de un loc primitor și confortabil.

Renunțați la televizoare și alte electronice

La finalul zilei ar fi ideal să încercați să vă deconectați de la toate informațiile și știrile de ultimă oră. Astfel, un prim pas este să renunțați la televizorul din cameră și să îl înlocuiți cu un șemineu. Dacă nu vă permite nici spațiul, nici bugetul alocat acestui proiect, puteți opta pentru un șemineu electric, cu trepte de încălzire. Astfel, efectul de flacără și lemne care ard vor contribui la crearea unei atmosfere relaxante și călduroase. 

Fiți atenți la decorațiunile textile

Chiar dacă ați ales cu greu patul, noptierele și dulapul, acestea nu sunt singurele care contează atunci când discutăm despre un dormitor armonios. Un aspect foarte important în conturarea unui spațiu echilibrat și primitor sunt textilele. Așadar, alegeți creativ păturile, pledurile și pernele. În plus, căutați o lenjerie de pat care să vă placă și să vă facă să vă simțiți bine, de la culori până la materialul din care este realizată. Nu vă faceți griji că nu se potrivește cu întreg decorul pentru că aveți la dispoziție cuverturi și alte textile pe care le puteți „arunca' pe pat. 

Alegeți tapet sau fototapet

Dacă ați vopsit camera, dar la final ați observat că nu vă impresionează cu nimic noua culoare, puteți personaliza unul dintre pereți cu un tapet în nuanțe calde sau chiar cu flori, forme geometrice sau elemente din natură. Tapetul, fie că discutăm despre cel vinilic sau din hârtie, nu are prețuri exorbitante și nici nu veți face foarte multă mizerie cu montarea lui. De asemenea, fixarea acestuia nu necesită materiale scumpe și suprafața nu are nevoie de o pregătire prealabilă. În plus, vă puteți juca cu tapetul nu doar pe perete, ci și pe diferite obiecte de mobilier.

Folosiți-vă de frumusețea lemnului 

Lemnul este unul dintre materialele care dau intimitate și căldură camerei, așadar sub nicio formă nu ar trebui să lipsească din dormitor. Pe lângă mobila pe care o puteți alege în întregime din lemn, puteți opta pentru grinzi aparente, care vor da un aer boem și primitor. De asemenea, pentru un plus de originalitate, aveți posibilitatea de a crea o ramă din lemn în care să prindeți fotografii cu familia sau pagini imprimate cu citatele voastre preferate. 

Totodată, pentru o atmosferă cu adevărat relaxantă și care să vă îmbie la somn și destindere, aveți grijă ca lumina pe care o alegeți să nu fie foarte puternică. Încorporați sporturi sau încercați să găsiți lampadare care să înfrumusețeze dormitorul, dar să fie și utile, sau montați un întrerupător care să vă permită să setați intensitatea luminii. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Acaju

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni