Idei pentru un balcon confortabil și practic

Cu cât vara își face mai mult simțită prezența, cu atât mai mari sunt dorința și nevoia noastră de a ne amenaja balconul, locul unde ne vom retrage seara și, de ce nu, la final de săptămână, pentru o cafea sau un cocktail.

Indiferent că te bucuri de un spațiu mai generos sau de unul de dimensiuni mai mici, balconul poate deveni vedeta apartamentului dacă ai inspirația necesară. În plus, nu trebuie să fie un proiect extrem de costisitor, ci doar trebuie să ai grijă să bifezi anumite lucruri care nu trebuie să lipsească dintr-un balcon confortabil, primitor și modern.

Adaugă o masă

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să iei o masă. Dacă în bucătăria sau în sufrageria ta ai o masa rotunda, ar trebui ca același stil să se regăsească și pe balcon, acesta fiind o extensie a locuinței tale. Alege un obiect care să se potrivească cu decorul ales și care să înfrumusețeze spațiul. Mai mult, forma circulară va economisi din spațiu și astfel vei avea loc pentru alte obiecte.

Instalează băncuțe

Indiferent cât de tare ți-ar plăcea să ai pe balcon două scaune romantice, renunță de data aceasta la idee. Unul dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare este crearea unui spațiu frumos și intim, dar și practic. Așadar, cea mai bună variantă de amenajare este să construiești sau să cumperi niște bănci cu spațiu de depozitare. În plus, cu pernele alese bine, în culori pastelate, acestea vor deveni instantaneu mult mai confortabile decât orice scaun.

Înverzește balconul

Fie că vei apela la niște plante artificiale, fie că te vei îndrepta către cele naturale, important este să existe verdeață în spațiul pe care ți-l creezi. Sfatul nostru este să instalezi un spalier pe unul dintre pereți, astfel încât să aranjezi acolo întreg arsenalul. Va arăta spectaculos, mai ales dacă vei alege flori curgătoare.

Joacă-te cu luminile

Dacă vrei o atmosferă relaxantă, atunci axează-te pe lumini. Cumpără lumânări, aplice, dar nu uita să aranjezi și niște frumoase ghirlande luminoase. Va fi o plăcere să stai seara pe balcon și să citești sau să savurezi un pahar cu vin.

Agață un leagăn sau hamac

Dacă spațiul îți permite, atunci sfatul nostru este să întinzi un hamac. Dacă însă nu stai foarte bine la acest capitol, atunci o variantă este să cumperi un leagăn din material textil sau un fotoliu suspendat, realizat tot din bumbac și cu structură din oțel. În afara faptului că va arăta incredibil, va fi și un loc extrem de confortabil.

Instalează o prelată

Cea mai bună variantă este să instalezi o prelată portabilă pe care să o poți da jos rapid atunci când nu ai nevoie de ea. Fie că o vrei pentru a te proteja de soare sau de stropii de ploaie sau vrei să o folosești pentru a crea mai multă intimitate, o prelată este accesoriul ideal.

Nu uita de podea

Un alt aspect care te poate ajuta să creezi un balcon frumos și primitor este podeaua. Poți folosi gresie specială pentru exterior sau poți miza pe plăci de terasă, acestea reprezentând o variantă extraordinară de a moderniza spațiul. De asemenea, nu elimina varianta unui covor, dacă aceasta este viabilă.

Sursă foto: Shutterstock

Material publicitar realizat în colaborare cu Acaju

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa