Iată cum poţi folosi inteligenţa artificială în procesul de optimizare SEO!

Inteligenţa artificială, deşi limitată în momentul de faţă, este extrem de utilă atunci când vine vorba de îmbunătăţirea modului în care realizezi anumite lucruri online. Unul dintre aceste lucruri este procesul de optimizare SEO, proces care devine din ce în ce mai complicat pe zi ce trece.

Probabil deja ştii că poţi apela la ChatGPT pentru o mână serioasă de ajutor din anumite puncte de vedere – dar acesta nu este singurul lucru pe care îl poţi face!

Iată câteva alte moduri prin care poţi folosi inteligenţa artificială pentru a eficientiza procesul de optimizare la nivelul website-ului afacerii tale!

Poţi pune la punct un plan de conţinut

Mare parte din procesul de optimizare SEO implică crearea şi gestionarea conţinutului care va fi postat pe website-ul tău. După un anumit timp, planificarea conţinutului poate deveni destul de epuizantă – mai ales atunci când rămâi fără subiecte de discuţie.

În acest caz, poţi apela la unelte precum ChatGPT pentru a descoperi noi elemente de conţinut pe care le poţi explora, subiecte care se află în tendinţe la momentul respectiv, precum şi natura aspectelor pe care trebuie să le abordezi într-un anumit articol.

Dat fiind modul în care ChatGPT şi alte unelte similare evoluează, acestea îţi pot oferi informaţiile menţionate în doar cateva secunde!

Poţi crea conţinut captivant, interesant

Oricine poate scrie un articol pe o anumită temă. De exemplu, un profesor în fizică va crea un articol extrem de informaţional despre legea atracţiei universale. Totuşi, acel articol nu va fi captivant pentru utilizatorii tăi. Aici intervin anumite unelte AI care te pot ajuta, prin intermediul sugestiilor, să rescrii sau să ajustezi anumite părţi ale unui articol pentru a-l face mai captivant.

Una dintre unelte este Grammarly, folosită deseori în procesul de optimizare SEO pentru a crea conţinut cu un limbaj natural. Aceasta îţi permite să selectezi anumiţi parametri (ton, public ţintă), dupa care îţi va oferi sugestii pentru a îmbunatăţi conţinutul.

optimizare SEO

Poţi căuta cuvinte cheie pentru nişa ta

Una dintre cele mai mari probleme în procesul de optimizare SEO realizat la un nivel hobby (anume nu într-o agenţie specializată) este căutarea cuvintelor cheie. Utilizatorul cu experienţă limitată SEO nu va şti cum să aleagă cuvintele cheie şi să determine utilizarea acestora.

Uneltele pe bază de AI pot face o parte din aceste lucruri pentru utilizator. ChatGPT, cu ajutorul internetului şi anumitor extensii, îţi poate oferi cuvinte cheie pe nişa ta, precum şi cuvinte cheie lungi aferente, numărul de utilizari în continut, precum şi alte informaţii despre acestea. Chiar dacă resursele puse la dispoziţie de uneltele AI nu se compară cu cele oferite de un expert SEO, acestea sunt un început foarte bun atunci când vine vorba de prima rundă de optimiziare SEO realizată la nivel de website.

Cum să nu foloseşti inteligenţa artificială pentru SEO

Evident, există şi aspecte care nu te vor ajuta deloc în procesul de optimizare, ba chiar îţi pot pune website-ul în pericol. Unul dintre acestea ar fi generarea integrală de conţinut cu ajutorul uneltelor AI.

În momentul de faţă, marea majoritate a uneltelor nu îţi pot oferi informaţii corecte, concise şi clare. Astfel, dacă vrei să vorbeşti despre un subiect specific, nu poţi lăsa particularităţile pe mâna uneltelor AI. Acestea din urmă sunt adecvate când vine vorba de schimbări minore la nivel de stil şi limbaj natural, potrivit unui anumit public ţintă.

Totuşi, dacă ai trecut de nivelul AI în procesul de optimizare SEO al website-ului tău şi doreşti ceva mai mult, mai profesional, atunci nu ezita să apelezi la agenţia The Markers. Aceasta este pregătită să îţi pună la dispoziţie servicii SEO de calitate superioară, la cele mai ridicate standarde din industrie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial