Iată ce trebuie să faci să nu ți se mai electrizeze părul

Că scoți de pe cap o pălărie sau o șapcă ori că circuli printr-un mediu umed sau doar îți periezi părul, acesta se electrizează? Mda, destul de neplăcut să arăți de parcă ai băgat degetele în priză… Uite câteva trucuri prin care „cumințești' părul electrizat.

Fenomenul apare atunci când părul tău acumulează o încărcătură electrică din mediu. Supraîncălzirea cu foenul sau peria electrică stau și ele la baza acestui fenomen. La fel și în perioadele friguroase din an, când încălzirea centralizată este pornită, poate apărea electrizarea părului, din cauza încărcării electrostatice. În loc să te lupți cu el pentru a-l supune, mai bine păcălește-l cu niște trucuri.

Foloseste șampoane hidratante

Dacă părul tău este mai degrabă uscat în mod constant, este probabil momentul să faci o schimbare în rutina de îngrijirea lui, pentru a-i menține umiditatea. Alege un șampon care conține uleiuri esențiale. Folosește la fiecare spălare balsam și mască hidratantă.

Evită foenul și peria electrică

După duș, uscarea cu foenul este cea mai rapidă și comodă. Dar nu și cea mai indicată. Evită să mai folosești uscătorul, pentru că acesta crește încărcătura electrostatică. Încearcă să îl lași să se usuce natural. Dacă nu poți altfel, măcar nu abuza. Folosește-l cât să îți zvânte puțin părul. Apoi apelează la o perie cu peri naturali și suport din lemn, de preferință. Cele din plastic provoacă ruperea părului și au efect invers celui dorit: favorizează încărcarea electrostatică.

Bazează-te pe uleiuri

Printre cele mai bune efecte le au produsele de styling care conțin ulei de macadamia. Acesta consolidează firul de păr și îl hrănește, protejându-l totodată împotriva deteriorării sub acțiunea factorilor de mediu. Bonus: îi oferă strălucire!

Șervețele și  spray-uri cu efect antistatic

Spray-urile le găsești în magazinele de specialitate sau la raioanele dedicate produselor de styling. Șervețelele le găsești… în supermarket. Da, sunt cele folosite pentru ecranul televizorului sau laptopului. Și sunt cea mai simplă metodă prin care poți „cuminți' părul. Dar dacă ai rămas în pană, până mergi să îți completezi stocul, pune în palmă câteva picături de ulei de argan și trece-ți mâinile ușor prin păr. Este o soluție de urgență, ca măcar să poți ieși din casă cu un look decent. Nu ai nici ulei de argan?! OK! Puțină cremă de față, cât un bob de mazăre, aplicată în același mod. Dar nu face din asta o obișnuință!

Foto: 123rf

Citeste și:

Bunicii noștri știau mai bine: ce puneau în apa de scăldat de nu simțeau oboseala de peste zi?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete