Iată ce taxe cresc de astăzi. Sunt obligatorii pentru toți românii

Ce taxe cresc de astăzi. Guvernul a adoptat modificările Codului Fiscal. O serie de măsuri fiscale, adoptate de cabinetul Nicolae Ciucă, intră în vigoare de la 1 august.

IATĂ CE SE VA SCHIMBA = impact major asupra agenților economici dar și a populației

  1. Se scumpesc țigările și băuturile alcoolice. Crește TVA la băuturile cu zahăr și berea fără alcool de la 9% la 19%. Când vorbim de tutun, aici vor fi incluse toate tipurile de produse, de la pachete de țigări până la lichidul țigărilor electronice.
  2. La jocurile de noroc se modifică pragurile de impozitare. Astfel vor fi impozitate cu 3% câștigurile de până la 10.000 de lei, iar pragul crește progresiv de la 20% până la 40% în funcție de câștig.
  3. Se modifică plafonul până la care se acordă facilităție fiscale în domeniul construcțiilor, sectorului agricol și industria alimentară, respectiv de la 30.000 de lei/luna la 10.000 de lei/lunar inclusiv.
  4. Salariului part-time sub nivelul salariului minim vor fi taxate la nivelul salariului minim ca și cum ar fi întreg. Excepție vor face elevii și studenții cu vârsta sub 26 de ani, persoanele care urmează o formă de ucenicie, pensionarii, persoanele fizice care realizează venituri din salarii, având mai multe contracte de muncă cu timp parțial sau întreg și persoanele cu dizabilități.
  5. Creșterea TVA de la 5 la 9% pentru HoReCa. Microîntreprinderile sunt vizate și ele, astfel că plafonul pentru impozitarea cu 16% scade de la 1.000.000 la 500.000 de lei.
  6. Se majorează TVA de la 5 la 19%, va fi pentru locuințele mai mari de 120 de metri pătrați sau de peste 120.000 de euro.

Citeste și:

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui de pâine care necesită un singur gram de drojdie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri