Iată care e riscul de infectare cu coronavirus prin coletele venite din China

Ai făcut o comandă de pe un site din China? Iată care este riscul de infectare cu coronavirus prin coletele venite din China: 

Pentru că românii sunt campioni la comenzile de pe site-urile chinezești, fie de haine, telefoane sau accesorii pentru mașini sau telefoane mobile, experții au analizat riscurile la care sunt supuși cei care primesc prin poșta internațională coletele din zonele cu risc. Astfel, se pare că nu există niciun pericol de infectare cu coronavirus prin coletele expediate din China. Acest lucru se datorează faptului că virusul nu supraviețuiește pe suprafețe și nu rezistă atât de multe zile cât durează transportul coletului spre Europa. Totuși, nu trebuie să uităm faptul că studiile clinice despre acest nou tip de virus sunt în faza incipientă și se cunosc destul de puține informații despre manifestările și capacitatea lui de adaptare la diferite medii.

Specialiștii virusologi au afirmat că în următoarele două săptămâni vom asista la o explozie a numărului de îmbolnăviri. Se pare că autoritățile chineze ascund numărul real al îmbolnăvirilor, acestea ridicându-se în prezent, conform unor speculații din social media, la 250.000 de persoane. De altfel, tot în social media a aparut un film în care o asistentă dintr-un spital din zona-focar, îndeamnă locuitorii să se baricadeze în case, să nu mai iasă pe străzi, afirmând că virusul deja a suferit mutații, iar medicii sunt depășiți de situație.

În contextul răspândirii coronavirusului la nivel mondial și potrivit datelor emise de Comisia Europeană de Sănătate, în prezent s-au înregistrat 4 cazuri de îmbolnăviri în Franța, 4 în Germania și niciun caz în România.

Ministerul Sănătății a anunțat că vor fi luate măsuri speciale de protecție la nivel național și că în perioada imediat următoare câteva spitale din țară vor fi dotate cu noi aparate de ventilație pulmonară.

Foto: 123rf

Citește și:

DOSAR SPECIAL Horoscopul alchimic și predicțiile „zodiilor-metale'

O jurnalistă a fost salvată de la moarte de o telespectatoare care a intrat în direct

DOSAR SPECIAL Madame de Pompadour, amanta și sfetnicul de taină al Regelui Ludovic al XV-lea

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifesta si cum se transmite virusul 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate