Horoscop săptămânal: Şansă de împlinire pe plan afectiv

Horoscop săptămânal: Şansă de împlinire pe plan afectiv

373AGR

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne oferă horoscopul pentru perioada 18-24 noiembrie. Intrăm în perioada de descreștere a Lunii, după faza de Lună Plină de duminică, 17 noiembrie, cu Luna la gradul 25 în semnul Taurului, ora României 17:16.

Soarele parcurge ultimele 5 grade în semnul Scorpionului și vineri, 22 noiembrie, intră în semnul Săgetătorului, construind o cuadratură cu planeta Neptun. Iar planetele personale Mercur, Venus și Marte ne atrag în oportunități, care se dezvăluie și așteaptă să le folosim.

Acum le putem folosi în a doua jumătate a ciclului lunar curent, a cărei influență energetică cristalizează, coagulează, curaţă şi restrânge.

Faza de Lună Plină amplifică foarte puternic tendința de a scotoci prin sufletul nostru și de a scoate la lumină tot ce nu stă în echilibru: emoții și sentimente la care n-am vrut să ne uităm, sau pe care am crezut că le-am înțeles, dar de fapt nu le-am descifrat în totalitate.

Urmează două săptămâni în care putem concretiza efortul schimbărilor la care am muncit. Dacă nu am muncit încă, efortul va trebui să fie pe măsura presiunilor influențelor astrale, care ne vor aduce situațiile necesare, pentru a găsi puterea și motivația realizării unei schimbări.

Traversăm o perioadă de activitate mai intensă în tot ce ține de planul sentimental, eventual de “așezare” la locul potrivit a unei relații, sau a unui partener în viața noastră, sau doar a conceptului iubirii în viziunea proprie.

Toate acestea se vor manifesta în funcție de traseul pe care-l parcurge fiecare dintre noi. Pentru cei care vor să facă schimbări în starea lor afectivă, primul pas pornește tot din mintea noastră, prin schimbarea punctului de observare, prin schimbarea reperelor, criteriilor și prin renunțarea la toate acestea și trăirea stării de “a iubi pur și simplu”.

Nu vă grăbiţi să judecați teoria, va invit să experimentați mai întâi. Indiferent de sectorul de viață în care se derulează procesul schimbării, acesta presupune și depășirea unor situații care ne antrenează planul sentimental afectiv, ne călim și astfel ne transformăm.

Soarele interacționează armonios cu Săgetătorul (semn de foc) și ne transmite o undă de optimism și încredere în forțele proprii, înțelepciune, forță, mai multă disponibilitate și poftă de viață.

Pe durata acestui tranzit (până pe 21 decembrie) este posibil să ne îndreptăm mai mult atenția către aspectul filozofic și spiritual al vieții. Nu întâmplător începe postul Crăciunului și ne apropiem de sărbătorile de iarnă. Este posibil să medităm mai mult la drumul nostru în viață și la scopurile noastre.

Este posibil să fim mai curajoși și mai dispuși să vedem partea bună și frumoasă a lucrurilor, mai deschiși către ceilalți, mai comunicativi. În această perioadă putem experimenta adaptabilitatea la diferite situații și este important să observăm la timp și să corectăm tendința către gesturi imprudențe.

Ar fi potrivit să fim atenți la cum interacționăm cu ceilalți, să nu manifestăm sinceritatea cu impulsivitate, să acceptăm și alte puncte de vedere precum și discuțiile asupra acestora. Să dirijăm entuziasmul și optimismul cu atenție, fără să le impunem, dar cu drag și cu responsabilitate. Să luptăm pentru independența noastră dar să o înțelegem și să o respectăm și pe a celorlalți.

Cei care au o preocupare pentru propria evoluție spirituală, pot folosi conștient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Săgetătorului pentru a-și dezvolta capacitatea de percepție, pentru a-și lărgi viziunea de ansamblu, pentru a se deschide către ceilalți și pentru a manifestă altruismul.

Tot în această perioadă, folosind situațiile pe care le vom depăși, învățam să ne privim cu sinceritate, pe noi înșine precum și eperientele noastre de viață.

Pe acest fond astral, săptămâna următoare ar putea să ne aducă mai mult entuziasm pe care însă, ar fi porivit să-l folosim cu detașare. Capacitatea noastră de înțelegere și de comunicare poate să crească, posibil să avem idei bune, mai ales originale, să înțelegem cum putem folosi o anumită conjunctură.

 Spre sfârșitul săptămânii ne-am putea bucura de o restabilizare afectivă, dacă cumva săptămâna trecută am trecut prin experiențe dureroase. Poate apare dorință de a face proiecte de viitor, ar putea să apară prieteni mai vechi, sau pur și simplu se aranjează lucrurile pe un făgaș, în zona relațiilor afective.

Dacă suntem atenți putem folosi unele atuuri în diferite negocieri, eventual pot să apăra oportunități favorabile pentru a aborda anumite probleme importante.

Dar există și pericolul de a avea o percepția neclară asupra realității. Este important să fim atenți la contradicțiile care ar putea să apăra în modul în care gândim și acționăm.

Să nu reacționăm în stare de confuzie, să așteptăm să clarificăm nelămuririle și eventual să amânăm deciziile, dacă este posibil.

Este potrivită retragerea în starea de observare, autoanaliză și sinceritatea față de noi înșine. Dacă depășim starea de derută, prin concentrare asupra intențiilor proprii, cu toată convingerea, putem accesa și folosi intuiția.

Ana Gabriela Tăutu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Horoscop saptamanal