Horoscop: Provocările aduse de Luna Plină în săptămâna mare

1624390_639402176126224_263905419_n

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne prezintă previziunile astrale pentru perioada 14-20 aprilie.

Intrăm în săptămâna mare, ultima săptămână înainte de sărbătorile de Paște. Dincolo de teoria religioasă regăsim importanța ritmurilor naturii chiar în modul în care au fost stabilite marile sărbători: Crăciunul în relație cu solstiţiul de iarnă și Paștele cu echinocțiul de primăvară. Paștele a fost stabilit în mod oficial la primul sinod ecumenic, care a avut loc în anul 325 la Niceea – pentru prima duminică după prima Lună Plină de la echinocțiul de primăvară.

Marți traversăm prima fază de Luna Plină după echinocțiul de primăvară, care se formează cu Luna la gradul 26 în semnul Balanței. De data aceasta, vom avea parte de o eclipsă totală de lună care însă, nu va fi vizibilă din zona noastră, ci numai din America de Nord și de Sud, din Australia și Oceanul Pacific.

În fiecare ciclu al fazelor Lunii, momentul fazei de Lună Plină este unul tensionat. Acest punct de maxim energetic este amplificat acum de eclipsa de Lună precum şi de formațiunea astrală cunoscută sub denumirea de cruce cosmică, care este activă de la începutul anului sub diferite forme și în diferite grade de intensitate.

Acum crucea cosmică se formează cu planetele Uranus (Berbec) și Marte (Balanța) în opoziție, fiecare în cuadratură cu Pluton (Capricorn) și Jupiter (Rac) aflate de asemenea în opoziție, noi (planeta Pământ) fiind în centrul acestei configurații.

Dacă postul Crăciunului ne oferă ocaziile și condițiile restructurării interioare și a reevaluării priorităților, postul Sfintelor Paști ne provoacă să ne depășim blocajele. Cu cât mai temători suntem și mai neîncrezători în propriile forțe, cu atât mai dure ni se vor părea a fi lecțiile acestei perioade.

Încă de la echinocțiul de primăvară influențele astrale ne-au orientat și ne-au sprijinit în sensul de a ne regăsi puterea interioară și de a o folosi cu toată convingerea. Astfel că, în săptămâna mare vor ieşi la suprafață acele lucruri care nu se potrivesc în viață noastră, care pot fi rearanjate  pe făgașul bun, prin depășirea fricii, a temerilor lăuntrice, sub orice formă s-ar manifesta.

Contextul astral este în rezonanță cu  perioada corespunzătoare postului Sfintelor Paști, care poate fi înțeles ca un timp terestru al testării limitelor. Omul, își stabilește singur propriile limite, în funcție de propriul sistem de valori dar, mai ales în funcție de încrederea în sine însuși.

Planul divin ne arată în fel și chip că nu există limite, că putem fi ceea ce alegem să fim și putem face ceea ce alegem să facem, dacă intenția și motivația noastră nu lezează liberul arbitru al nimănui.

Tensiunea generată de opoziția Soare –  Lună și amplificată de influențele astrale ale eclipsei si ale crucii cosmice nu are alte supape de refulare decât prin canalizarea atenției și intenției noastre către scopul fundamental, al sufletului nostru. Putem înțelege acum mai bine care este calea de urmat, dar cu condiția de a transforma orice intenție destabilizatoare, pentru a acționa în starea de echilibru interior.

Crucea cardinală, care devine perfectă chiar în zilele de sărbătoare, ne atrage  în experiențe de viață cu rolul de a ne ajuta să realizăm deschiderea mentală necesară procesului de transformare. Cumva, prin exercițiul de gândire și comunicare, depășim niște limite ale logicii în forma în care o acceptăm acum.

Acest exercițiu ar trebui să ne ajute să înțelegem sensul schimbării care își face loc în viața noastră. Este important modul în care interacționăm unii cu alții,  modul în care facem schimb de experiență ajutându-ne reciproc, precum și modul în care percepem toate acestea.

Este important să nu respingem informația, sub orice formă ar veni către noi. Respingând informația refuzăm experiența și deci, refuzăm ocazia de a face pasul înainte.

Unii dintre noi pot vedea efecte imediate, alții le vor vedea mai târziu, în funcție și de predispozițiile hărților natale, precum și în funcție de faza de dezvoltare în care ne aflăm fiecare. Dar energiile se mișcă, evenimentele curg, iar noi le acordăm sau nu atenția noastră.

Prin urmare, ar fi potrivit să observăm ce se întâmplă în jurul nostru și să alegem conștient direcția de implicare, pentru că nu prea mai avem scăpare și facem ce avem fiecare de făcut.

Și nu facem acest lucru oricum, ci manifestând cel puțin compasiune, dacă nu chiar iubire – fără judecată, fără îndoială, fără garanții. Necondiționat.

Altfel, ne vom lupta cu testele și limitele noastre, care se vor opune pasului înainte' pe care l-am putea face acum. Nu toată lumea se va confrunta cu astfel de experiențe, sau nu neapărat la un nivel foarte complicat.

Dar dacă vă găsiți în fața unei situații imposibile', alegeți cum vreți să o depășiți, prin ea sau pe lângă ea. În zilele ce vor urma veți putea vedea cum se potrivesc lucrurile. Înainte de a alege însă, ar fi potrivit ca mai întâi să acceptați că s-ar putea să aveți nevoie de această experiență pentru a învăța ceva și, în cazul acesta, acceptați experiența și amintiți-vă că aveți puterea și înțelepciunea de a o depăși.

După Luna Plină, de marți, intrăm în perioada de descreștere a Lunii, o perioadă de curățare energetică. Este o perioadă foarte potrivită în aceste zile premergătoare sărbătorilor de Paște, dar și de materializare, de concretizare a planurilor noastre.

Chiar duminca de Paște este ziua trigonului Soare-Luna și ziua în care Soarele intră în semnul Taurului, semnul efortului constant, tenace și cu impact palpabil. 

Ar fi potrivit să revenim asupra intențiilor noastre și asupra stărilor interioare, să observăm derularea gândurilor și să alegem atent direcțiile pe care ne implicăm precum și modul în care o facem, pentru că efectele pot să apară mult mai repede, în ambele sensuri – constructiv dar şi distructiv.

Cei care sunt preocupați de propria evoluție spirituală pot folosi această săptămână pentru a conștientiza dacă și cum generează negativitate și pentru a transforma aceste emisii prin înțelegerea mecanismului de eliberare a stărilor interioare care reprezintă sursa negativităţii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania