Horoscop: O săptămână cu transformări spirituale

mount cook south island, new zealand

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne prezintă predicţiile astrale pentru perioada 15 – 22 decembrie. Avem în față o săptămână importantă din punct de vedere astral, cu evenimente ce vor produce un impact pe termen lung.


Sâmbătă, 21 decembrie,  Soarele intră în semnul Capricornului (pe care-l tranzitează până pe 20 ianuarie) şi marchează astfel momentul solstițiului de iarnă, când traversăm ziua cea mai scurtă și noaptea cea mai lungă.  

Acest moment reprezintă punctul culminant al perioadei de introspecție, în care am intrat la echinocţiul de toamnă. Din acest motiv, pare important să ne împăcăm cu rezultatele anului şi să extragem maximum de înțelepciune din experiențele de viață trăite.

La momentul solstițiului de iarnă influența energetică a Lunii este maximă şi acest lucru ne ajută în procesul de autoanaliză, precum şi în stabilirea intenţiilor pentru următorul an, deoarece mesajul sufletului este mai puternic, iar noi suntem mai disponibili pentru a-l asculta.

Până la solstițiu trecem prin faza de Lună Plină a ciclului lunar curent, care se formează marți, 17 decembrie, cu Luna la gradul 26 în semnul Gemenilor.

Între aceste două momente planeta Uranus reintră în mers direct miercuri, 18 decembrie, iar în noaptea cea lungă a solstițiului planeta Venus intră în mers aparent retrograd, de pe ultimul grad al semnului Capricornului.

Astfel că vom traversa sărbătorile şi vom intra în noul an pe fondul mișcării aparent retrograde a celor doi benefici, planetele Venus şi Jupiter (care deja se află în mers aparent retrograd din data de 8 noiembrie).

Faza de Lună Plină este un moment de maxim energetic. Acum suntem capabili de efort maxim, care ne şi conduce către anumite rezultate.

Conflictul interior generat de opoziția Soare – Luna este amplificat de data aceasta de către planeta Marte, care construiește combinația astrala denumită cruce cosmică' împreună cu Uranus, Pluton şi perechea Jupiter-Lilith. Este important ca în aceste zile să ne supraveghem atitudinea, să ne observăm atent entuziasmul şi impulsivitatea, să facem acele gesturi necesare dezamorsării oricărei tensiuni.

Este posibil ca în perioada următoare, până după trecerea dintre ani, să traversăm situații care să ne soilicite să ne modelăm intenția, dorința și voința. Aceste situații vor reapărea pe parcursul primăverii și noi vom învăța să deosebim fermitatea de încăpățânare, tenacitatea de încrâncenare, susținerea adevărului interior de impunerea orgoliului.

Intrarea  Soarelui  în semnul Capricornului marchează şi începutul perioadei  de timp magic, care durează până pe 6 ianuarie.

Acum este vremea cerurilor deschise'!

În acest interval de timp, între cele două lumi (văzută și nevazută') informația circulă mult mai ușor, putem comunica mult mai bine cu ghizii noștri spirituali. Energia solstițiului ne ajută să ne purificăm toate structurile energetice şi să ne facem planurile pentru anul care urmează.

Iar astrele se aşază pe cer în aşa fel încât să ne transmită toată puterea şi înțelepciunea de care avem nevoie pentru a realiza un nou salt energetic în lumină.

În noaptea magică a Crăciunului, curenții cosmici interacționează cu energiile Pământului conducând la renașterea Cristului lăuntric în sufletele noastre. Se realizează o reactivare, pe un nivel mai înalt (dacă alegem asta) a principiului divin care se regăsește în fiecare dintre noi.

Acum în preajma acestor zile magice, ar fi potrivit să ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă şi din punct de vedere spiritual. În intervalul de timp în care Soarele traversează semnul Capricornului, se poate să redescoperim resurse interioare neașteptate şi să avem mai multă putere de muncă.

Simțul responsabilității se accentuează, devenim mai pragmatic şi mai ancorați în planurile noastre. Este un timp al evaluării şi reorganizării planurilor noastre. Suntem mai răbdători (sau ar trebui să fim) şi mai interiorizați.

Energia şi atenția noastră se orientează către acțiunea şi ambiția manifestate în planul social. În timpul terestru în care Soarele străbate Semnul Capricornului traversăm un proces de autoanaliză și de reorganizare interioară.

Traversăm o perioadă de bilanț al anului ce se încheie dar şi de stabilire a planurilor pentru noul an care ne aduce un nou potențial energetic.

Astfel că ar fi potrivit să ne retragem către sine doar pentru a reevalua atât rezultatele cât şi noile direcții de acțiune. Şi apoi să ne deschidem către atmosfera magică a sărbătorilor şi a închiderii – deschiderii ciclurilor naturii.

Cei care au o preocupare pentru propria evoluție spirituală, pot folosi conştient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Capricornului şă-şi dezvolte capacitatea de organizare, de focalizare a atenției, precum și puterea interioară de a se mobiliza, în vederea atingerii scopului stabilit.

Astrolog Ana Gabriela Tăutu

Astro Mercur

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania