Horoscop: Cerul Sărbătorilor de Paști aduce schimbarea

704THS

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne prezintă previziunile astrale pentru perioada 21-27 aprilie. Începem săptămâna cu aspectul de cuadratură realizat la grad perfect, între planetele Uranus (în tranzit prin semnul Berbecului) și Pluton (în mers aparent retrograd prin semnul Capricornului), care se formează chiar luni, 21 aprilie.

Am mai abordat acest aspect astral, deoarece influența lui energetică reprezintă fondul pe care s-au derulat experiențele noastre de viață în ultimii ani, care va continua și în următorii. Reluăm aici câteva idei pentru a ne acomoda mintea mai ales, cu mesajul astrelor.

Datorită faptului că ambele planete au perioade mari de revoluție (mișcarea în jurul Soarelui), dar și datorită faptului că aceste planete au o perioadă de câteva luni, de mers aparent retrograd în fiecare an, acest aspect de cuadratură se va întinde pe durată de 4 ani.

1624390_639402176126224_263905419_nInfluența acestui aspect este resimțită pe o durată și mai mare de timp, înainte și după intervalul de influența maximă. Acordăm acum acestui aspect o atenție mai mare, pentru că de fapt, el este generatorul schimbărilor prin care trecem.

În continuare prezentăm momentele exacte ale construirii acestui aspect. Ar putea fi de folos să facem conexiuni între anumite etape ale schimbărilor din viața noastră.

Cuadratura Uranus –  Pluton s-a format la grad perfect la următoarele date: 24 iunie 2012, 19 septembrie 2012, 20 mai 2013, 1 noiembrie 2013, şi se mai formează la 21 aprilie 2014, 15 decembrie 2014, 17 martie 2015.

Zonele din harta natală, traversate de aceste planete în acest interval de timp, reprezintă sectoare de viață în care se produc schimbări importante.

Acum se vor produce situații care ne vor orienta spre necesitatea unor schimbări, pentru binele nostru, așa cum se vede acest bine din planurile energetice (planul divin). Schimbarea se va instala, până la urmă, iar noi ne vom adapa din mers (conștient sau inconștient) sau ne vom lupta cu ea (tot conștient sau inconștient).

Este important să înțelegem mecanismul interacțiunii noastre cu influențele energetice astrale, pentru a le folosi din plin cu efort minim și cu succes maxim.

Influența energetică a planetei Pluton aduce, solicită și sprijină transformarea. Influența energetică a planetei Uranus aduce, provoacă și implementează noul, către care ne conduce procesul de transformare. Transformarea presupune realizarea unei schimbări. Implementarea noului presupune renunțarea la ceea ce era și înlocuirea cu ceea ce este și apare ca și oportunitate.

Tranzitul planetei Pluton prin semnul Capricornului orientează procesul de transformare spre restructurare.

Astfel, în plan colectiv reconstruim și reorganizăm structurile comunității (la orice nivel de organizare) iar în plan personal, ne reconstruim pe noi şi întreg ansamblul structurilor componente, știute sau neștiute încă.

De data aceasta, aspectul de cuadratură este întregit prin influența planetei Jupiter (în semnul Racului) care participă alături de cele două planete prin cuadratură la Uranus, care se perfectează duminică, 20 aprilie, în prima zi de Paști.

Cele două planete prin opoziția cu Pluton se perfectează luni, 21 aprilie. Această influență ne-ar putea ajuta să găsim răspuns la întrebarea care, este importantă în orice moment al existenței noastre, dar care devine fundamentală acum în procesul transformării: Care este formatul vechi pe care ar fi potrivit să-l schimbăm ACUM ? sau Care sunt acele așa-numite tipare de manifestare, din care ar fi potrivit să ieșim acum, în încercarea de a găsi o altă formă a unei experienței de viață?

Acest tip de influență astrală (pe care o generează colaborarea Jupiter -Uranus-Pluton) ne atrage atenția asupra barierelor pe care le-am așezat singuri și ne stimulează să ne folosim resursele la capacitate maximă pentru a le depăși, traversând situațiile existenţiale.

Marți, 22 aprilie, a treia zi a sărbătorilor de Paște, planeta Marte (semnul Balanței, în mers aparent retrograd) completează configurația astrală descrisă deja, prin aspectul de cuadratură cu planeta Jupiter.

Miercuri, 23 aprilie, zi de sărbătoare a Sfântului Gheorghe, construiește opoziție la Uranus și cuadratură la Pluton, perfectând astfel mult mediatizata cruce cosmică pe semne (astrologice) cardinale.

Astfel, mesajul inițial de schimbare, pe care îl transmite cuadratura Uranus-Pluton, este susținut și amplificat.

Influențele astrale ne orientează către o nouă viziune, care ne-ar ajuta să realizăm o schimbare de atitudine, privind abordarea și implicarea personală în procesul de transformare.

Devine foarte important să înțelegem că orice intenție de a acționa prin alții, sau de a rezolva o situație prin pârghii exterioare nouă, fără a face efortul interior maxim posibil, precum și efortul exterior potrivt, ne va ține pe loc.

Ar fi potrivit să abordăm orice situație care apare, știind că ne va apropia și mai mult de rezultatul final al schimbării, care pentru unii poate fi deja foarte vizibil. Alții însă, este posibil să nu înțeleagă încă încotro ar trebui să se îndrepte.

Dacă vi se pare că în viața voastră nu se întâmplă nimic spectaculos acum, atunci este posibil să fiți activi în cadrul procesului schimbării și este posibil să depășiți perioada următoare în ritmul fluxului sincronicităţilor. Asta ar însemna că este posibil să folosiți la maxim, conștient sau inconștient acest flux (ceea ce ar fi de dorit, oricând, în orice experiență de viață).

Dar s-a putea să fiți în stare de amorțeală, totală sau parțială și atunci un cutremur se va produce undeva în realitatea proprie, cu rolul de a se propaga și de a determina efectele necesare în interior, prin extragerea din starea de 'absenţă' sau de neobservare' a realității.

Duminică, 20 aprilie, Soarele intră în semnul Taurului și pe parcursul săptămânii construiește aspect de sextil cu planeta Neptun. Iar planeta Venus construiește aspect de trigon cu planeta Saturn.

Astrele ne ajută chiar și când ne testează pentru că ne oferă și instrumentele cu care să depăşim testele, în cazul acesta cu o anume stabilitate afectivă precum şi cu un plus de creativitate, de încredere în forțele proprii și de intuiție.

Revenim acum asupra cerului, care arată așa cum îl știm noi, doar pentru că îl privim de aici, de pe planeta Pământ. Planetele au mersul lor prin spațiul cosmic, pe traiectoriile bine stabilite în jurul Soarelui, care se află în centrul sistemului nostru solar. Astrologia studiază influența energetică a corpurilor cerești în interacțiune cu Pământul.

Astfel că acum Pământul se află în centrul acestei configurații astrale (cruce cosmică), iar noi căutăm mesajul astrelor știind că suntem receptorii acestor influențe, în acest mod, doar pentru că suntem aici pe planeta Pământ, care ne îngăduie prezența.

Sărbători frumoase și cu gânduri bune, să avem cu toții!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania