Horoscop: 2014 se anunţă un an al progresului!

flori

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne prezintă predicţiile pentru perioada 6 – 12 ianuarie, dar şi câteva repere pentru 2014! Am început un an care anunţă o perioadă de progres vizibil şi palpabil, chiar și pentru cei mai puțin optimiști.

Viața noastră reprezintă un progres continuu, chiar dacă nouă nu ni se pare că nu este așa. Traversăm perioade în care aparent stagnam, sau poate chiar pare că facem pași înapoi.

De fapt, în astfel de situații progresul se realizează mai mult în interiorul nostru. Trăim un proces de călire și de creștere interioară, pentru ca ulterior să putem valorifica potențialul unui moment de materializare.

Cam asta am făcut noi în ultimii ani, ne-am șlefuit interiorul, personalitatea, într-un ritm mai mult sau mai puțin alert, după cum eram sau nu în graficul propriu de creștere. Și am realizat aceasta prin experiențe mai mult sau mai puțin dure, după cum am avut sau nu restanțe de recuperat.

Acum ne vom exprima pe noi și adevărul nostru. Pare de necrezut dar anul acesta valoarea adevărată are șanse să iasă la suprafața. Va crește frumos tot ce vom construi pe baza adevăratelor valori, personale și de grup.

Astfel că viața noastră va face un salt important, dacă vom recunoaște ceea ce este cu adevărat valorors pentru noi și dacă vom exprima această valoare în ceea ce alegem să facem.

Continuăm procesul schimbării de la nivel personal precum și din punct de vedere social, la nivelul comunităților și al întregii lumi. Anul acesta însă schimbările vor fi mult mai vizibile, chiar și pentru cei care încă nu recunosc acest proces în viața lor.

Vom avea din nou două momente tensionate, generatoare de transformări importante, 21 aprilie și 15 decembrie, când se va forma din nou cuadratura Uranus-Pluton. Acest aspect va fi activ chiar în perioada sărbătorilor de Paște și de Crăciun, care reprezintă de fapt momente de reînnoire spirituală.

Prima activare a acestei cuadraturi va fi mai intensă, deoarece va fi atrasă și planeta Jupiter în această colaborare astrala, la câteva zile după prima eclipsă a anului : eclipsa totală de Lună din 15 aprilie (în semnul Balanței). Se formează din nou o cruce cosmică, cu Uranus (Berbec), Jupiter (Rac), Marte (Balanța) și Pluton (Capricorn).

Putem privi acest moment ca pe un act important de restabilire a drumului drept, pentru fiecare dintre noi. Dar și până atunci, ne vom întâlni cu efectele alegerilor noastre de până acum, vom ajunge la rezultate care reprezentă recunoașterea efortului făcut, conform logicii rezonanței energetice. Logica umană va primi corecția logicii divine' după cum înțelegem fiecare aspectul divin din viața noastră.

După acest moment urmează o eclipsă inelară de Soare, pe 29 aprilie. Cele două eclipse care încadrează momentul tensionat al interacțiunii planetare din 21 aprilie amplifică mesajul astrelor precum și impactul acestui mesaj asupra noastră.

Anul acesta se produce și o schimbare de regim vibraţional al Nodurilor Lunare, pe axa Berbec-Balanța.

Acest lucru conturează și mai bine tendința anului. Impulsul nostru de a acționa se va manifesta în întâmpinarea dinamismului general. Dar va trebui să ne găsim echilibrul și să ne păstrăm această percepție asupra realității proprii, percepţia născută din starea de echilibru interior, bazată pe adevărul și pe valoarea proprie.

Vom avea și două momente importante de deschidere, de salt frumos înainte, dacă vom avea răbdarea și înțelepciunea de a folosi oportunitățile cu care ne vom întâlni.

În luna mai planeta Jupiter va reconstrui aspectul de trigon cu planeta Saturn (retrograd) iar în septembrie va face același aspect cu Uranus (retrograd). Cu trigonul pe care îl formează planetele Jupiter și Saturn ne-am mai întâlnit anul trecut în lunile iulie și decembrie.

De data aceasta vom avea ocazia să repotrivim lucrurile în acel sector de viață tranzitat de planeta Jupiter (semnul Racului) mai ales dacă am folosit ocaziile anterioare pentru a înțelege ce care sunt schimbările potrivite a fi făcute.

Dacă facem niște conexiuni cu situațiile și evenimentele din iunie-iulie anul trecut, precum și cu modul în care ele au revenit în viața noastră la început de decembrie, putem extrage niște concluzii ce ne-ar putea fi de folos în luna mai.

Pe 16 iulie planeta Jupiter va intra în semnul Leului și ne va ajuta să construim frumos în acel domeniu al vieții noastre găzduit de acest semn, în harta natală. Nativii Leu vor primi un sprijin deosebit, dar îl vor valorifica în funcție de potențialul hărții natale, ca și noi toți de altfel.

Până la sfârșitul anului mai avem parte de două eclipse, pe 8 octombrie eclipsă totală de Lună (Berbec) și pe 23 octombrie eclipsă parțială de Soare (Balanță).

Eclipsa din 8 octombrie va angrena Luna (Plină) și Soarele în cuadratura Uranus şi Pluton, cu Luna în conjuncție cu Uranus și cu Nodul Sud, iar Soarele în conjuncție cu Venus și cu Nodul Nord. În același timp Luna construiește o piramidă pe semne de foc, cu Jupiter (Leu) și Marte (Săgetător).

Poate fi o ocazie minunată de a face un pas important înainte, dacă acceptăm să ne adaptăm la noul ce ar putea să apăra în viața noastră. Eclipsa următoare, de Soare, ne va aduce și confirmarea. Luna Nouă (în Balanța) în conjuncție cu Venus și trigon cu Neptun, ne arată un frumos drum nou sau, un alt mod de a străbate drumul pe care vom fi, atunci.

Acum suntem în faza de creștere a Lunii, în cadrul ciclului Lunar curent care a început cu Luna Nouă din prima zi a anului, despre care am vorbit în analiza de săptămâna trecută.

Întreaga lună ianuarie este foarte dinamică, chiar dacă nu vedem poate cum se mișcă lucrurile, simțim imboldul de a le mișca noi. Este important să înțelegem ce anume din atitudinea noastră ne ține pe loc și, mai ales, unde anume ar fi potrivit să facem îmbunătățiri.

Dacă acceptăm că viața noastră se derulează în strânsă concordanță cu legile Universului, atunci ar fi potrivt să înțelegem că Universul ne împinge înainte, acum, în această lună și în acest an, așa cum percepem noi curgerea timpului.

Este important să folosim acest impuls energetic și să-l dirijăm în sensul în care vrem să construim anul acesta.

Ana Gabriela Tăutu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Astromania