Horia Vîrlan: ,,Femeia nu trebuie să ştie să gătească,,

Horia VirlanCut

Cel mai simpatic bucătar din România, autor de cărţi şi blogger de artă culinară, jurizează luni, 2 iunie, la ora 20.30, pe Antena 1, marea finală «Junior Chef».

Simţul umorului în bucătărie

Oho, ajută şi nu numai. Te face să înţelegi situaţiile când eşti ridicol şi când habar nu ai de ceea ce faci în bucătărie şi totuşi insişti. Când nu renunţi si îţi iese până la urmă. Umorul te face să fii mai bun, mai creativ, este ambalajul oamenilor inteligenţi.

Te şi ajută să înţelegi mai bine reţetele pentru că, până la urmă, sunt o combinaţie între ingrediente care seamănă mai mult cu chimia.

Recomandare: 60% fructe şi legume

Sunt îndrăgostit de fructe şi legume şi le consum de fiecare dată când am ocazia. Mărturisesc că nu întotdeauna, pentru că nu prea am timp să mă duc să le caut, să le cumpăr.

Fructele oricum sunt mereu în casă şi, atunci când se mai învechesc, le fac compot şi tot nu le arunc.

Femeia trebuie să ştie să gătească?

Nu, dacă are un partener cuminte şi ascultător; nu, pentru că nu mai suntem în secolul al XIX-lea, nici măcar în al XX-lea, ci în al XXI-lea, când bărbaţii sunt egali cu femeile.

Inima, creierul sau stomacul?

Toate trei. Inima este importantă, pentru că este motorul nostru. Sufletul, pentru că este cel care ne impinge înainte, iar mintea este important pentru că ne ajută să nu devenim ridicoli. Stomacul are şi el un rol esenţial, pentru că le hrăneşte pe cele de mai sus.

Lecţii de viaţă la «Junior Chef»?

Am învăţat că cei mici pot fi la fel de performanţi ca cei mari, că e bine să încerci să te întorci în trecut, că e bine să stai pe lângă copii, pentru că te simţi tânăr. Te ajută sa uiţi de grijile de zi cu zi şi să devii copil, câte puţin măcar, atunci când poţi.

Obiectul preferat în bucatarie

Maşina de gătit, adică aragazul, pentru că mâncarea făcută pe foc este cea mai bună. Nu am lucrat pe maşini de gătit, dar militarii le foloseau în război, făceau focul la ele. Maşina de gătit este acel vagon pe roţi tras de cai, mai târziu de autocamioane sau tractoare, şi este compus dintr-o plită în care se băgau cărbuni şi lemne. Bucătarii folosesc această denumire, maşina de gătit.

Muzica preferată în bucatarie

Mie-mi place să ascult orice fel de muzică şi deşi nu este regula, îmi place să fie un zumzet în bucătărie. Vorba aia, aud, dar nu ascult.

De ce îşi trădează un bucatar secretele gratis?

Sunt două site-uri care pretind că îmi aparţin (horiavarlan.blogspot.com si www.mixtopia.ro/cooking). Eu împărtăşesc ceea ce ştiu şi prin intermediul cărţilor pe care le-am scris.

Nu mi-e teamă că cineva mă va putea întrece, pentru că nu-mi pasă de astfel de lucruri. Nu sunt o persoană foarte competitivă. Dumnezeu mi-a dat şansa să devin cine sunt şi cred că trebuie să le dau şi celorlalţi din ceea ce am învăţat eu.

Autor: Mihaela Serea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete