Herpesul bucal. Cum să scapi de herpes bucal cât mai repede posibil?

Herpesul bucal. Cum să scapi de herpes bucal cât mai repede posibil?

Unii oameni definesc herpesul bucal ca o simplă rană sau veziculă febrilă. Indiferent de nume, aceste răni tind să se dezvolte pe buze sau în jurul gurii. Cel care le cauzează este virusul herpes simplex, de obicei de tip 1. Virusul, cunoscut și sub numele de HSV-1, provoacă aceste vezicule sau ulcere, care pot fi dureroase și inestetice.

HSV-1 este cea mai frecventă infecție virală recurentă. De fapt, foarte mulți oameni cu vârste cuprinse între 14 și 49 de ani poartă acest virus. Răniile se elimină, de obicei, în decurs de 2 săptămâni la persoanele sănătoase, adică persoanele cu un sistem imunitar sănătos și fără alte condiții de sănătate care stau la baza acestora, cum ar fi eczemele.

Din păcate, nimic nu poate vindeca un herpes peste noapte. Dar unele medicamente și tratamente pot scurta durata de viață a rănii și pot îmbunătăți întreaga stare. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-l știm despre tratarea unui herpes estă să nu așteptăm ca acesta să se dezvolte. Puteți aplicați un unguent antiviral fără prescripție medicală. Mulți oameni încep cu această opțiune obișnuită și o folosesc până când leziunile lor s-au vindecat.

Un unguent antiviral fără prescripție nu este singura opțiune. De asemenea, se poate încerca un medicament antiviral pe bază de rețetă. Uneori, aceste medicamente mai puternice pot accelera procesul de vindecare. Medicul poate recomanda cea mai bună opțiune:

  • Aciclovir (Zovirax): disponibil sub formă orală și sub formă de cremă topică
  • Famciclovir: disponibil ca medicament oral
  • Penciclovir (Denavir): disponibil sub formă de cremă
  • Valacyclovir (Valtrex): disponibil sub formă de tabletă

Specialiștii recomandă cu tărie utilizarea acestor medicamente cât mai curând posibil pentru a accelera procesul de vindecare. De asemenea, când herpesul începe să se formeze și să formeze o crustă se poate aplica o cremă hidratantă.

Remedii naturale pentru tratarea herpesului bucal

Poate că unii oameni sunt interesați de o abordare complementară a vindecării unui herpes. Există mai multe opțiuni. Cu toate acestea, nu există date suficiente pentru a sprijini utilizarea de rutină a acestor terapii complementare în tratarea herpesului bucal. Acestea trebuie discutate cu medicul înainte de utilizare și nu ar trebui să înlocuiască modalități de tratament mai cunoscute.

Unele dintre aceste tratamente au avut reacții adverse, cum ar fi dermatita de contact iritantă și alergică. De exemplu, este bine cunoscut faptul că propolisul poate provoca dermatită de contact alergică la unii indivizi. Înainte de a utiliza acest tratament, poate fi utilă o discuție cu medicul dermatolog.

De asemenea, se poate testa pe o zonă mică a pielii, cum ar fi antebrațul interior, pentru a vedea eventualele reacții înainte de a-l aplica în altă parte.

Oțet de mere

Mulți oameni sunt atrași de utilizarea oțetului de mere ca tratament datorită capacității sale propuse de a lupta împotriva bacteriilor, a virușilor și a altor germeni. Totuși, oțetul de mere cu rezistență maximă este prea intens pentru a fi folosit direct pe un herpes bucal. Poate irita grav pielea. Trebuie diluat înainte de utilizare, apoi aplicat doar o dată sau de două ori pe zi.

Mierea de Manuka

Mierea are deja reputația de a ajuta la vindecarea rănilor și a leziunilor pielii. Acum, un studiu recent din jurnalul BMJ Open a constatat că mierea de manuka, care provine din arborele de manuka din Noua Zeelandă, ar putea fi utilă și pentru tratarea rănilor. De fapt, marele studiu clinic randomizat a constatat că o versiune medicală a acestei miere părea a fi la fel de eficientă ca aciclovirul.

Propolis

La fel ca mierea, propolisul este un alt produs apicol care promite vindecarea rănilor și a leziunilor cutanate. Proprietățile antivirale ale sursei de propolis ar putea face din acesta un candidat pentru vindecarea herpesului puțin mai rapid.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate