Gripa în România – Mihaela Bilic, sfaturi pentru părinți: “Cât timp e vorba doar de puțină febră, nu-i izolați!”

Mihaela Bilic, sfaturi despre gripa

Mihaela Bilic, sfaturi despre gripa

Nutriționistul Mihaela Bilic are câteva sfaturi importante pentru părinți, după ce Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunțat că suntem în pragul unei epidemii de gripă. Mihaela Bilic: Cât timp e vorba doar de puțină febră, nu-i izolați!'.

“Aşteptăm comunicatul Institutului de Sănătate Publică, săptămâna viitoare”, a declarat Sorina Pintea.

Până atunci însă, medicul nutriționist Mihaela Bilic le recomandă părinților din toată țara să nu izoleze copiii atunci când au simptome nesemnificative de răceală.

Mihaela Bilic: Cât timp e vorba doar de puțină febră, nu-i izolați!'

“Din păcate, colectivitatea presupune acest risc de îmbolnavire. Dar nu-i putem transforma în omuleți sub un clopot de sticlă. Imunitatea presupune inclusiv expunerea la tot felul de virusuri și agenți infecțioși, pentru ca organismul să capete rezistență. Doar în cazurile grave, când îi vezi că nu se mai ridică din pat, nu au chef de joacă. Cât timp e vorba doar de puțină febra și cursul nasului, nu-i izolați. În alte țări, la capitolul grădinițe, în Germania, o țară cu o climă rece, cel puțin spre nord, acei copii, indiferent că sunt cu mucii la nas și afară e frig și ploaie, ei sunt scoși afară să se joace. Copilul trebuie ținut în colectivitate și lăsat să aibă un ritm al vieții extrem de activ, decât să-l transformi într-un copil bolnăvicios, izolat acasă”, a declarat Mihaela Bilic într-un interviul acordat pentru Digi24.ro.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în cazul în care va fi declarată epidemia de gripă în România, conform reglementărilor legale aflate în vigoare, vor fi luate o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului.

 

Iulia Sandu

Foto: facebook.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate