Greșeala pe care o fac părinții atunci când este foarte cald afară. Poate pune viața în pericol

Pe măsură ce anotimpul cald își face prezența, este firesc ca părinții să își protejeze copilul de soare.

Mulți dintre aceștia acoperă instinctiv căruciorul micuțului de lumina soarelui, dar este acest lucru în siguranță? Unii se tem că copilul lor se va supraîncălzi și se va sufoca dacă acoperă căruciorul. În timp ce alții cred că fac ceea ce trebuie, ferindu-i de razele UV dăunătoare.

Temperaturile înăbușitoare îi vor lăsa pe mulți părinți să se întrebe cum să-și protejeze cel mai bine copilul de căldură.

Dr. Rahul Chodhari, de la Colegiul Regal de Pediatrie, a declarat pentru Fabulous Digital că pericolul vine cu ceea ce este folosit pentru a acoperi cărucioarele.

„Cel mai mare risc de supraîncălzire este între orele 11:00 și 15:00, atunci când soarele este cel mai puternic', a declarat medicul, scrie The Sun.

Părinții trebuie să fie atenți cu ce acoperă căruțul. Optarea pentru pături groase poate determina căruciorul să devină „considerabil de cald'

„În general, o husă nu este un risc dacă este material subțire, plasă', a adăugat Dr. Rahul Chodhari.

Pe lângă tipul de material, medicul a îndemnat părinții să ia în considerare și culoarea oricăror materiale.

„Materialele de culoare deschisă sunt puțin mai bune decât cele de culoare închisă. Nuanțele mai deschise nu absorb cea mai mare parte a căldurii și o reflectă înapoi în anumite moduri', a spus el.

Cercetările anterioare ale medicului pediatru suedez Svante Norgren au descoperit că un cărucior pus afară între orele 11:30 și 13:00 atingea 22 de grade Celsius fără husă.

Și când a fost acoperit, a sărit la o temperatură periculoasă de 34 de grade Celsiuc, dar, desigur, orice este lăsat în lumina directă a soarelui timp de câteva ore se va încinge prea mult și nu este ceva ce se face cu un bebeluș.

„Există trei riscuri pentru care ne facem griji: deshidratare, epuizare termică sau accident vascular cerebral și arsuri solare. Copiii sunt mai vulnerabili decât adulții, așa că de multe ori s-ar putea să nu realizăm că este cald, dar trebuie să luăm precauții suplimentare pentru copii, mai ales dacă au sub un an. Lucrul la care trebuie să te gândești este crema cu protecție solară, este nevoie de cel puțin SPF 15, chiar dacă copilul s-ar putea să nu iasă la soare direct', a adăugat Dr. Chodhari.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate