Grecii laudă pompierii români: „Sunt mai mult decât un comando”

În aceste zile în care incendiile din Grecia se dezlănțuie pe multe fronturi, unul dintre elementele care au fost raportate în presa elenă se referă la țările care au trimis pompieri pentru a se lupta cu flăcările.

Printre cele 8 țări care au trimis ajutoare se numără România, care într-o postare pe social media a subliniat că nu vom „lăsa frații noștri greci în acest moment critic' . Și nu au făcut-o. De fapt, este posibil să fie făcut mai multe.

Potrivit mărturiilor, pompierii români sunt mai mult decât un comando. Sunt instruiți în orice situație posibilă, au dezvoltat metode pe care le găsești doar în batalioanele armatei care acționează pe câmpurile de luptă și se ocupă cu focul așa cum ar trebui: nu ca un fenomen natural, ci ca un adversar care are doar planul A.

Cei 112 pompieri cu cele 23 de vehicule pe șenile, au pus din România, au mers la Promachonas și de acolo au fost transportate pe fronturile de incendiu cu cea mai mare nevoie, adică cei din Evia.

Acolo și-au înființat propria bază peste noapte, au cercetat terenul și zona cu drone, au întins furtunuri de 60 de metri pornind de la râuri și surse de apă, pe care le-au protejat în punctele în care traversează drumul, la interfon în uniforme și este sigur că, dacă li s-ar oferi libertatea de mișcare, ar fi putut preveni răspândirea în continuare.

„Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a se lupta cu focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică.

Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologia de ultimă generație. În același timp, au profitat de zecile de pâraie care trec prin zonă și cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, au folosit drumuri secundare, unde nu există mașini, pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate ' , scrie publicația fimes.gr .

Pe pagina de Facebook a IGSU este postat un mesaj în care se precizează modul de acțiune al pompierilor români pentru a stinge flăcările din zona Spathari de pe insula Evia.

„Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipamente de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor ' , este mesajul de pe Facebook la pompierii români.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri