Gestul care trădează spălatul pe dinți greșit

În teorie, spălatul pe dinți trebuie să înceapă odată cu apariția primului dinte. De-a lungul anilor, acesta devine aproape un gest reflex și nu ne mai gândim dacă mișcările sunt executate corect sau dacă timpul dedicat acestuia este suficient.

În ciuda numeroaselor informații pe care le avem la dispoziție, spălatul pe dinți continuă să fie un punct vulnerabil pentru fiecare dintre noi. Ne spălăm dimineața înainte sau după masă? Cât timp dedicăm spălatului pe dinți? Ce produse folosim pentru a ne spăla? Și, nu în cele din urmă, care sunt mișcările corecte?

Medicul stomatolog Tyler Brown a ales să împărtășească din aceste informații pe celebra platformă de Social Media TikTok. Cu peste 96.000 de urmăritori online, acesta a subliniat mai multe lucruri importante.

Nu clăti gura în timpul spălatului pe dinți

Unul dintre acestea este faptul că obișnuim ca, după ce ne spălăm pe dinți, să clătim gura, pentru a scăpa de excesul de pastă de dinți. Medicul stomatolog spune că este greșit. Este suficient să scuipăm excesul din gură. Și asta pentru ca fluorul din pasta de dinți să rămână pe dinți și astfel să-i protejeze.

Ața dentară, apa de gură, spălatul pe dinți

Un alt aspect interesant pe care l-a subliniat medicul este legat de momentul spălării pe dinți. Acesta ar trebui realizat dimineața, la trezire, pentru a îndepărta bacteriile care s-au adunat peste noapte. Pătatul sau colorarea dinților din cauza cafelei are legătură cu acest obicei greșit. Peste noapte se formează depuneri pe dinți, peste care se fixează melanoidele, cele care dau culoare cafelei.

În plus, având în vedere aciditatea cafelei, după ce o bei, aceasta fragilizează zona, iar periajul o va sensibiliza și mai mult.

Și nu în ultimul rând, medicul revoluționează cu încă o sugestie. Dimineața, spune acesta, ar trebui să începem rutina spălatului pe dinți folosind ața dentară, apoi apa de gură și abia la final periajul dentar, pentru a îndepărta excesul.

Citește și: Cum afectează molarii de minte sănătatea orală?

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate