Gestionarea feedback-ului și diminuarea conflictelor, printre avantajele unui curs de comunicare

În cadrul unei organizații, indiferent de mărimea ei și de domeniul de activitate, oferirea feedback-ului reprezintă deopotrivă unul dintre cele mai importante și sensibile aspecte. În primul rând, aceasta este singura modalitate prin care angajații, indiferent de statutul lor și poziția în organigramă (manager, middle management, fără funcție executivă etc.), vor ști care sunt părerile din interior (ale colegilor) și din exterior (ale clienților, partenerilor etc.), cu privire la calitatea muncii lor. Pe de altă parte, subiectul este unul delicat, întrucât este nevoie de un set echilibrat de soft skills pentru a-l oferi într-o manieră eficientă, însă care să nu deranjeze.

Dacă alegi să te înscrii încă de astăzi la un curs de comunicare de la Brightway, vei învăța nu numai cum să oferi feedback pentru maximum de productivitate, ci și cum să eviți conflictele în interiorul companiei din care faci parte. 

Orgoliile, înțelegerea deficitară a mesajelor și tonul aparent superior sunt câteva dintre cauzele principale ale apariției conflictelor între colegi, însă acestea nu aduc nimic bun la orizont. Până la urmă, succesul business-ului ca un tot nu poate surveni decât ca urmare a disciplinei, coeziunii și armoniei dintre conducere și subalterni. Iar, când acest lucru îți va fi clar, tot ce rămâne de făcut este să urmezi un astfel de training!

Cursul de comunicare te va ajuta, în primul rând, să-ți faci ordine în propriile gânduri, să ți le clarifici și ierarhizezi, urmând să le și dai mai departe sub forma ideală, astfel încât ele să fie decodificate și internalizate în cel mai scurt timp. 

Practic, în special în calitate de manager, ceea ce îți dorești, în momentul în care dai un feedback unui subaltern, este ca acesta să se conformeze rapid și să schimbe ceea ce nu funcționează optim, atât în beneficiul personal, cât mai ales al organizației. “Problema”, mai ales într-o poziție de putere, este să reușești să-ți păstrezi calmul fără să-ți pierzi din fermitate (și vice versa), iar asta vei afla cum să faci de la experții care te vor instrui.

Un curs de comunicare este recomandat antreprenorilor, managerilor și tuturor persoanelor care au nevoie de instrumente specifice pentru a gestiona situațiile în contextul actual, fie că de cealaltă parte a discuției se află membrii echipei, furnizori, clienți, parteneri de afaceri etc. Înțelegerea emoțiilor celorlalți și controlul propriilor trăiri, care uneori pun inevitabil stăpânire pe noi și mecanismele noastre de gândire, sunt esențiale pentru transmiterea corectă a feedback-ului și scăderea conflictelor în interiorul organizației până aproape de zero.

Un asemenea curs de comunicare este avantajos deopotrivă pentru participanți în sine, cât și pentru companie cu totul, după cum urmează:

Beneficii participanți: dobândirea empatiei cognitive, emoționale și a valorilor; crearea unor obiceiuri sănătoase din punct de vedere neuroștiințific; tehnici de primire și acordare a feedback-ului constructiv (de apreciere) și negativ (de schimbare); înțelegerea rolului emoțiilor și evitarea “măștilor” emoționale (neautentice);

Beneficii organizație: îmbunătățirea relațiilor dintre membrii echipei; diminuarea conflictelor; încrederea crescută și pe termen lung (între colegi, cu partenerii etc.); gestionarea corectă a perioadelor de incertitudine și stres; creșterea nivelului de motivație în interiorul organizației.

Prin urmare, nu uita că… totul este comunicare și înscrie-te la un curs de comunicare, cu avantaje incomensurabile!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial