George Buhnici: „Pandemia a fost ultima șansă de a-i aduce pe oameni din nou în fața televizorului”

În loc să emigreze în Germania în 2003, George Buhnici (40 ani) a ales să vină din Brașov în Bucureștiul aglomerat. De la viața de reporter de investigații în domeniul social și până la propria emisiune de IT difuzată la tv, apoi pe YouTube, George Buhnici rămâne unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din țară.

Unul dintre cei mai buni reporteri din Brașov de la vremea respectivă, George Buhnici a ajuns să fie și cel mai bine plătit corespondent din țară, relatând știri pentru Observatorul de la Antena: „Dacă se murea în Brașov, eu știam. Eram atât de conectat la serviciile de urgență și filmam atât de multe accidente, încât știam ce se întâmplă la Neurochirurgie, Chirurgie, Ambulanță, pompieri. (…) Am luat stafilococ în timp ce filmam știri', a povestit jurnalistul într-un interviu recent.

S-a stabilit apoi în Capitală pentru a deveni reporter de noapte la Antena, iar după un an și-a depus CV-ul la Pro tv, continuând să facă investigații cu camera ascunsă. George Buhnici a introdus multe tipologii de investigații care se fac inclusiv în prezent. Din 2011 și până în 2019, a creat singurul segment „iLikeIT' de pe piaţa tehnologiei, timp în care a fost lider de audiență la toate edițiile.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții', cu Gojira, George Buhnici a explicat motivul pentru care, după opt ani de iLikeIT, a plecat din televiziune și s-a mutat în online: „Mi-am dat seama că eu nu mai aveam viitor. M-au lăsat să mă dezvolt singur, de capul meu, pe YouTube. (…) Cu chiu, cu vai, aveam bani pentru trei deplasări pe an: Vegas, Berlin și Barcelona (…). Formatul și calitatea a ceea ce găsesc acolo nu mă mai reprezintă, nici pe mine, nici pe publicul cu care vreau eu să vorbesc', a spus jurnalistul la podcast.

Când vine vorba despre televiziunea de astăzi, George Buhnici povestește cum pandemia de COVID-19 a fost ultima șansă pentru a-i aduce pe oamenii de acasă din nou în fața micului ecran, însă au „ratat-o cu grație când au băgat în noi frică, incertitudine și îndoială' (trad.: FUD: Fear, Uncertainty, Doubt).

Fostul om de televiziune a vorbit deschis despre momentele de criză de care s-a lovit în meseria de reporter, iar unul dintre ele a fost atunci când era să fie condamnat la închisoare în Bulgaria, în timp ce investiga un subiect despre contrabanda de țigări: „Procurorul voia să mă bage la spionaj, nu a găsit altceva în legislație', a povestit George Buhnici.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete