Gazpacho

Este o supa specific spaniola (andaluza, din sud) preparata din legume proaspete si servita rece. In cartile de bucate spaniole gazpacho este mentionat ca o salata ce poate fi servita cu adaos de legume tocate, crutoane sau cu oua fierte tari.
In Malaga, aceasta supa contine, in principal, migdale si struguri.

4 portii
Timp de preparare: 10 min.
210 calorii, 7 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 litru suc de rosii
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 250 g rosii bine coapte, decojite si curatate de seminte
  • 1/2 castravete
  • 1 legatura de ceapa verde, taiata
  • cateva frunze de telina, tocate
  • 4 linguri busuioc, tocat
  • optional: 250 g creveti fierti
  • 75 ml votca
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Puneti jumatate din cantitatea de rosii, ceapa, telina si castravete intr-un tocator electric si tineti butonul apasat timp de 20 secunde.

Turnati amestecul intr-un bol mare, peste sucul de rosii, apoi adaugati busuiocul, crevetii si votca. Potriviti de sare si piper. Taiati cuburi legumele ramase, presarati-le deasupra, adaugati cateva cuburi de gheata, zdrobite, si stropiti cu uleiul de masline.

Serviti supa in boluri, cu adaos de votca – optional.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Supe de legume