Am găsit-o pe tânăra care a înfruntat un jandarm la protestele din 10 august, iar poza cu ea a ajuns pe Euronews! ”Sunt timidă, dar dacă văd o nedreptate, iau atitudine”

Am găsit-o pe tânăra care a înfruntat un jandarm la protestele din 10 august, iar poza cu ea a ajuns pe Euronews! ”Sunt timidă, dar dacă văd o nedreptate, iau atitudine”

Imaginea în care o tânără protestatară înfruntă un jandarm, realizată de fotoreporterul Libertatea, Dumitru Angelescu, a devenit virală și a fost preluată de Euronews la secțiunea “No comment”.

Reporterii Libertatea au reușit să o găsească pe protagonistă: e Ana Maria Gheorghe are 26 de ani. Ne-a povestit de ce era în ziua respectivă în stradă și cum de a ajuns în postura din fotografia deja celebră de la protestul din 10 august. 

De Dragoş Sasu

Ana Maria este născută și crescută în București. Se consideră, culmea, o fată timidă. Dar care se transformă atunci când este martora unor nedreptăți.

A făcut Facultatea de Comunicare și Relații Publice, dar nu a apucat să-și mai dea licența. A plecat la muncă în Anglia, unde a stat un an și jumătate.

În timpul liber, se implică în activități ecologiste.

Acum șase luni s-a întors în țară și s-a alăturat mișcărilor de stradă. Fiind pasionată de fotografie, Ana Maria spune că a fost momentul care a inspirat-o să devină fotojurnalist freelancer. Nu e protestatar de profesie. Participă la mitinguri pentru că vrea normalitate, o societate civilizată, fără corupție la toate nivelurile.

Așa a ajuns să stea față în față cu jandarmul, în fotografia surprinsă de colegul nostru Dumitru Angelescu.

Într-un interviu pentru Libertatea, Ana Maria Gheorghe a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat pe 10 august și cum a ajuns piept în piept cu forțele de ordine.

Citește interviul pe www.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate