Gândaci, saltele rupte și mizerabile, grupuri sanitare aflate într-o stare jalnică. Acestea sunt condițiile de cazare în două internate din Turnu Măgurele

Gândaci, saltele rupte și mizerabile, grupuri sanitare aflate într-o stare jalnică. Acestea sunt condițiile de cazare în două internate din Turnu Măgurele, unde au fost cazați, zilele trecute, participanții la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie.

Două internate din Turnu Măgurele le oferă elevilor condiții desprinse parcă din filmele de groază


Imaginile dezolante au fost postate pe facebook de Alin Popoviciu, unul dintre participanți. Acesta s-a declarat oripilat de condițiile de cazare, lucru lesne de înțeles, de altfel: din paturi ieșeau arcurile, saltelele erau rupte și mizerabile, băile arătau sub orice critică, iar gândacii colcăiau prin camere. Acestea sunt condițiile pe care două internate din Turnu Măgurele le pun la dispoziție elevilor care au nevoie de cazare. Este vorba despre internatul liceului Sfântul Haralambie și internatul liceului Praporgescu.

Lui Alin i se pare de neconceput ca munca unor elevi exemplari, calificați la etapa națională a unui concurs, să fie răsplătită în acest mod. Indignarea lui, pe deplin justificată, este cu atât mai mare cu cât “pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți“:

Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă! 😡 […] Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România.. Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți! 😣

Asupra elevului care a atras atenția asupra condițiilor insalubre din internate s-au făcut presiuni să șteargă postarea

La câteva ore după ce Alin Popoviciu a publicat poze care înfățișează mizeria de nedescris din cele două internate teleormănene, acesta a revenit cu o altă postare în care a dezvăluit faptul că s-au făcut presiuni asupra lui să șteargă pozele. Elevul nu doar că nu a făcut-o, dar a mai venit cu niște amănunte menite să confirme faptul că în acele clădiri condițiile de cazare sunt improprii:

ISJ Teleorman tocmai a anunțat că niciun elev nu s-a plâns de condițiile oferite la Sesiunea națională de comunicări științifice-istorie de la Turnu Măgurele! 😣 Cum puteți afirma așa ceva când au fost elevi și profesori care s-au dus la hotel și și-au plătit din banii lor cazarea?! 😣 De bine ce le-a fost s-au dus?! Cum puteți spune asemenea lucruri după ce ați văzut pozele din cele două internate ale liceelor din Turnu Măgurele? Doamna Inspector, dumneavoastră de ce v-ați cazat la hotel și nu la internatul liceului Sf. Haralambie unde erați repartizată? De bine ce a fost în internat?

Citeste si

Psihologii avertizează: un copil neînțeles devine un adolescent prins în capcana adicțiilor

Cum încurajezi independența copilului?

Care e diferența dintre un elev silitor și unul olimpic? Interviu cu Oana Moraru, fondatoarea platformei 'Vocea părinților'

Sursa foto: facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie