Găinile modificate genetic, tratament pentru anumite tipuri de cancer

gaini modificate genetic, tratament anti-cancer

O echipă de cercetători britanici și-au dorit să ducă știința la un alt nivel. Oamenii de știință au modificat genetic găini, astfel încât ouăle lor să poate fi folosite în lupta cu anumite tipuri de cancer.

Cercetătorii au injectat gene umane în partea ADN-ului păsărilor responsabil cu crearea albușului. Ajunse la maturitate, găinile au depus ouă care conțin o cantitate mare de proteine, produse natural în corpul nostru. Astfel, ouăle pot stimula repararea ţesuturilor și au un efect anticancer.

Potrivit BBC, medicamentele sunt de 100 de ori mai ieftine atunci când sunt produse natural, în comparație cu prețul celor produse în fabrici.

Găinile modificate genetic, tratament pentru anumite tipuri de cancer

Oamenii de știință susțin că albușul unui astfel de ou este de 100 de ori mai ieftin, decât unul produs în laborator.

“Găinile nu au de suferit de pe urma intervenției și trăiesc în condiții cu mult superioare celor existente în fermele de animale. Sunt hrănite și hidratate și tehnicieni foarte bine pregătiți au grijă de ele în fiecare zi. Trăiesc o viață destul de comfortabilă”, a declarat Dr Lissa Herron, membră a Roslin Technologies din Edinburgh.

Chiar dacă este o veste bună, potrivit cercetătorilor, dezvoltarea medicamentului și introducerea lui pe piață ar putea dura între 10 și 20 de ani.

Iar pentru ca acest lucru să se întâmple sunt necesare mai multe studii și experimente.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate