Gabriela Cristea, secretul cozonacului dospit la rece

Gabriela Cristea

Gabriela Cristea este foarte aproape de fanii săi, motiv pentru care le-a împărtășit acestora o rețetă personală de cozonac. Frumoasa prezentatoare se bucură de o carieră excepțională și știe cum să-și petreacă timpul alături de familie pregătindu-le bunătățuri. Încă de la începutul pandemiei, soția lui Tavi Clonda s-a apucat de gătit intens, prezentându-le fanilor rețetele.

În ultimul episod al reality-show-ului „Fetele lui Tavi' de la Antena Stars, telespectatorii au văzut un cozonac pregătit de Gabriela Cristea, însă nu au știut care sunt ingredientele pe care aceasta le-a folosit. Detaliile au fost dezvăluite anul trecut, la început de pandemie.

Gabriela Cristea a postat un videoclip pe Facebook unde a oferit detalii despre ce ar trebui să conțină faimoasa delicatesă, pașii de execuție, dar și timpul de așteptare. Rețeta de cozonac și multe altele au avut succes în rândul gospodinelor ce o urmăresc pe Gabriela Cristea și s-au bucurat de numeroase aprecieri.

Rețetă cozonac dospit la rece

Vedeta TV le-a oferit fanilor un mod inedit de preparare cozonacului, dospit la rece.

Ingrediente:

  • 530 de grame de făină;
  • 120 de mililtri de lapte rece de la frigider;
  • 5 ouă;
  • 25 de grame de drojdie;
  • 150 de grame de unt;
  • sare, aproximativ 5 grame;
  • 80 de grame de zahăr;
  • esență de rom și vanilie;
  • răzătură de portocală și lămâie;
  • 250 de grame de ciocolată mărunțită la robot;
  • 400 de grame de nucă mărunțită;
  • 3 ouă;
  • 200 de grame de zahăr;
  • un praf de sare;
  • alcool: amaretto sau coniac.

Drojdia și zahărul se amestecă împreună cu laptele încălzit. Imediat ce drojdia se dizolvă, se adaugă o lingură de făină.

Laptele se încălzește ușor și se amestecă cu drojdia și zahărul. După dizolvarea drojdiei, se adaugă o lingură de făină deasupra.

Într-un vas separat se pun coaja de la o portocală rasă, trei ouă întregi și două gălbenușuri. Ulterior, se adaugă 70 ml de lapte rece, 5 grame de sare și zahăr. Compoziția se amestecă foarte bine și apoi se adaugă făina.

Gabriela Cristea a mărturisit că ea lasă cozonacul la dospit în frigider, chiar și o zi întreagă. Se frământă timp de 20 de minute întreaga compoziție și treptat se adaugă untul până ce aluatul se omogenizează. Ulterior, se lasă la dospit.

Coca, astfel obținută, se imparte în patru și se pune în câte un bol uns, în prealabil cu puțin ulei de floarea soarelui. Umplutura cozonacului se face foarte simplu. Gabriela Cristea a pus trei linguri de cacao și a amestecat cu 3 ouă și albușurile rămase de la aluat. De asemenea, pentru a fi gata umplutura, vedeta a adăugat zahăr, 50-100 ml de lichior, ciocolata și nuca mărunțite.

Foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete