Fundatia Scheherazade a inaugurat Sectia de ambulatoriu pentru copii a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta

Fundatia Scheherazade a inaugurat Sectia de ambulatoriu pentru copii a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta

Wajiha Haris
Inaugurarea a avut loc la sediul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, in prezenta primarului Municipiului Constanta, Radu Mazare, a doamnei Wajiha Haris, Presedinte Fundatia Scheherazade, a domnului Danut Capatana – Manager Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a doamnei Daciana Sarbu – europarlamentar, a domnului Luca D’Agnese – CEO Enel Romania, Radu Cosarca – Director Relatii Externe Enel Romania, precum si a cadrelor medicale din spital.

Proiectul a fost finalizat in urma unui parteneriat derulat de Fundatia Scheherazade alaturi de Fundatia Cuore ONLS si a unei sponsorizari in valoare de 316.000 Euro asigurate de Enel.
Prin finalizarea acestui proiect, Fundatia Scheherazade doreste sa le ofere copiilor un cadou de nepretuit pentru sanatatea lor, continuand traditia unor realizari deosebit de apreciate, asa cum a fost proiectul derulat pentru Spitalul de Pediatrie „Marie Curie” din Bucuresti.

„Trebuie sa ne asumam in mod colectiv responsabilitatea pentru actiunile noastre. Acest lucru nu poate fi facut numai de catre stat; avem nevoie de sprijinul unei societati civile active, de implicarea persoanelor fizice si de un sector privat dinamic, deoarece acesti jucatori au un rol important in societatea noastra. Prin urmare, prin donatia facuta, Enel Cuore demonstreaza ca este o companie cu un puternic simt social responsabil care are grija de clientii ei si in special de copiii mici. Astazi Enel a luminat inimile si sufletele a mii de copii si a parintilor acestora. Suntem cu totii foarte norocosi ca putem fi parte a ceva ce ne-ar putea ajuta sa ne atingem adevarata glorie“, a declarat Wajiha Haris, Presedinte Fundatia Scheherazade.

Daciana Sarbu
„Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta are de astazi un Ambulatoriu de specialitate Pediatrie reabilitat “din temelii “! Toata infrastructura a fost inlocuita si modernizata, de asemenea mobilierul schimbat complet, astfel incat mediul ambiant creat sa contribuie la alinarea suferintelor micutilor pacienti, iar actul medical sa se desfasoare in conditii excelente.Toate aceste lucruri minunate nu ar fi fost posibile fara sprijinul Fundatiei Scheherazade in colaborare cu Consiliul Judetean Constanta si Enel Cuore Onlus”, a declarat domnul Danut Capatina – Manager Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Inaugurarea Sectiei de ambulatoriu pentru copii a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta are loc cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, dar insoteste si aniversarea a 5 ani de activitate a Fundatiei Scheherazade, care a realizat, in acest interval, proiecte frumoase si foarte utile copiilor, cum ar fi:

  • renovarea Spitalul de Pediatrie „Marie Curie” din Bucuresti si achizitionarea de echipamente speciale pentru chirurgie;
  • renovarea Centrului Pinocchio (2009);
  • campania umanitara „Stop cancer (2008);
  • campania de promovare a copiilor talentati „Impreuna prin arta” etc.

De asemenea, fundatia a organizat si o serie de seminarii pe tema chirurgiei pediatrice, precum si workshop-uri de justitie juvenila.

Fundatia va continua si pe viitor sa isi concentreze dedicatia si pasiunea catre domeniul sanatatii juvenile, in acest sens fiind demarate planurile unui nou proiect de renovare a unui spital din Romania: Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iasi.

Despre Fundatia Scheherazade

Fundatia Scheherazade si-a inceput activitatea in anul 2007. Scheherazade este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, nonprofit, care joaca in prezent un rol activ pe scena publica, sustinand si militand pentru drepturile copiilor si adolescentilor defavorizati.

Misiunea Fundatiei Scheherazade este aceea de a sprijini copiii din toate mediile sociale, indiferent de rasa, religie sau sex, prin construirea unor parteneriate durabile cu Guvernul, sectorul privat si societatea civila. Scheherazade incearca sa imbunatateasca conditiile de asigurare a sanatatii copiilor, prin promovarea proiectelor care salveaza vieti si sponsorizarea activitatilor care protejeaza drepturile copiilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri