Seducția și fundamentele ei

seductie

La începutul anului, după ce m-am prezentat în comunitatea AVANTAJE, am dorit să aflu de la cititoare ce întrebări au pe tema sexualitate. Prin acest scurt formular am primit o serie de întrebări. 

Astăzi am ales întrebarea unei femei care a dorit să afle mai multe despre seducție.

Esența

În primul rând aș vrea să subliniez și să punctez cât de tare pot că nu voi vorbi despre tehnici și trucuri și orice element exterior pe care să-l faci ca să ai mai mult succes în seducție. Pe de o parte fiindcă internetul abundă de ele, pe de altă parte fiindcă sunt ferm convinsă că orice trucuri am folosi, pe termen lung nu ne vor ajuta sau nu ne vor aduce ceva durabil dacă baza sau fundamentul nostru interior nu este solid.

Pe de altă parte aleg să evit tehnici și alte trucuri fiindcă suntem oameni diferiți și adevărul este că rareori ni se potrivesc întocmai metodele folosite de alții. Fiecare dintre noi este propriul său individ, cu propriile trăsături de caracter, fiecare dintre noi are propriul drum evolutiv și se află în momente diferite ale vieții noastre (fie ele frumoase, energice, pline de succes, fie mai puțin reușite, copleșitoare, descumpănitoare etc.)

Exact precum un sportiv de performanță, prefer să încurajez oamenii să se concentreze pe elementele de bază și să revină periodic la ele pentru a se întări, pentru a se verifica și a se asigura că sunt mereu în condiție optimă.

Care este fundamentul seducției sau elementul de bază al seducătorului? Psihicul. Interiorul său. De aici pornește totul. Întotdeauna. Universul nostru interior este cel de care ar fi recomandat să ne îngrijim. Singuri sau cu ajutor.

Autocunoașterea

Nu sunt oracolul din Delphi, dar aforismul 'Cunoaște-te pe tine însuți' este cel mai important lucru din toată ecuația seducției. Am să argumentez cât de bine pot mai jos că este extrem de important să îl avem în vizorul nostru. Dacă e ceva ce face o femeie irezistibilă, este faptul că se iubește. Atunci când te cunoști pe tine poți să te iubești pe tine. Nu există altă cale. Omenește vorbind, nu poți iubi ceea ce nu înțelegi, ceea ce nu cunoști, ceea ce nu pătrunzi cu mintea și emoția.

Cum se poartă o femeie care se iubește?

Înainte să răspund la întrebarea asta, vin cu o a doua întrebare: cum se poartă o femeie cu cineva pe care iubește? Cred că pentru dintre noi este mai ușor să pornim de aici fiindcă multe suntem învățate să dăm celorlalți, mai puțin nouă însene.

O femeie care iubește poate să mângâie într-un anumit fel partenerul (sau partenera), poate să ofere mese rafinate, poate să îi șoptească în diferite momente lucruri frumoase sau încurajatoare (sau poate obraznice, fiecare cu gusturile ei), poate are grijă de felul în care arată hainele celuilalt, poate se asigură că are casa curată (nu e absolut nici un clișeu aici, atunci când vine vorba de a face pe cineva fericit, fiecare dintre noi avem propriul mod și e important să nu judecăm), poate plănuiește vacanțe frumoase sau petreceri frumoase, poate preferă să-i cânte anumite lucruri, poate preferă să îl țină în brațe. Și tot așa.

Fiecare dintre noi are propriul mod și propriul limbaj prin care oferim sau ne manifestăm iubirea. De multe ori ele sunt exact ceea ce ne-am dori să primim. De ce? Fiindcă așa înțelegem și resimțim noi însene plăcerea, iubirea, seducția. Și de cele mai multe multe ori facem asocierea că și persoana pe care o dorim lângă noi apreciază sau resimte / traduce plăcerea în acele modalități.

Asta poate fi o greșeală destul de mare, dar despre acest lucru vom vorbi cu altă ocazie. Acum ne concentrăm pe noi însene.

Ei bine, primul pas al psihologiei seducătorului ar fi să luăm lucrurile pe care ni  le-am dori să le facem în compania persoanei pe care ne-o dorim și să le punem în aplicare pe noi însene. Sună ciudat? Cu siguranță pentru femei da.

Dar aici mai pun o întrebare: de ce ar fi ciudat să îți oferi ție însăți lucrurile acelea frumoase pe care le-ai oferi persoanei pe care o iubești? Dacă tu simți că acestea ar aduce pe altcineva într-o stare plăcută, seducătoare (fiindcă acelea sunt modalitățile în care tu personal îți exprimi energia sexuală), atunci de ce ar fi ciudat să le folosești și pentru tine?

Acesta este elementul de bază din psihicul unui seducător sau ale unei seducătoare: își acordă plăcere sieși, își menține energia sexuală în „curgere'. Iar pentru multe femei este tema cea mai dificilă. Multe femei au impresia că își acordă lucruri pe care și le doresc nespus, dar au multe limite aici.

Fiindcă vorbim în contextul dezvoltării sexuale, autosatisfacerea este poate cel mai dificil lucru pentru multe femei când vine vorba de a-și oferi sieși ceea ce au nevoie. Multe se limitează la lucrurile exterioare (machiaje, haine, coafuri, tratamente cosmetice) dar puține se uită și la nutriție, sport sau chiar autosatisfacere ca modalități de a se cunoaște și a e iubi pe sine.

Autosatisfacerea în sine este ceva inadmisibil pentru multe dintre noi. Deși acest lucru ar putea însemna autocunoaștere și depășirea unor inhibiții care le-ar putea ajuta pe termen lung în relațiile lor mult mai mult decât le ajută un machiaj frumos sau o anumită vestimentație.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex